Glas Javnosti

AKO STUDENTKINJA ZATRUDNI NE VAŽE ROKOVI : Mladima za stan 20.000 evra

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavioje danas nove demografske mere, da bi se postigla stopa fertiliteta u Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ukoliko devojka zatrudni, za nju ne važi ispitni rokovi, ali moraju da završe studije do 26. godine i računaće se kao da su ih završili u roku.

- Ne moraju da se pojave u decembru, ako neko treba da se porodi, ili u bilo kom drugom roku, već da uvek moraju da polažu, da ne plaćaju obnovu godina. Medicinski fakultet mogu da završe do 28. godine. Time ćemo napraviti drugačije socijalno okruženje i mladi ljudi će znati da nisu upropastili svoju karijeru time što žele da ostvare roditeljske snove - rekao je predsednik Vučić.

 
- Za svako prvo rođeno dete od 1. januara biće 300.000 dinara od države - naveo je Vučić.

- Imajući u vidu činjenicu da nestajemo kao nacija, da podaci govore da je stopa rodnosti u Srbiji malo više od 1,5, a potrebna je 2,15, za svako prvorođeno dete umesto 100.000 uplatićemo 300.000 dinara, za drugo biće drastično povećane u finansijskom i svakom drugom smislu, menjaćemo zakon o porodici - precizirao je on.

Za mlade će biti doneta mera od 20.000 evra da se osamostale. Kako je naveo, sva prava, kao što je pravo svojine, vezaće se za majku.

- Motivisaćemo ljude i mlade bračne parove da izađu iz roditeljskih stanova, tako što će im država pokloniti 20.000 evra za rešenje stambenog pitanja i sva ta prava biće vezana za majku - rekao je Vučić.

Dodao je da će to pomoći stambenu gradnju u Srbiji.

 
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR