Glas Javnosti

AKO PLANIRATE U GRČKU OPREZ: Naplaćuju vam nešto što je BESPLATNO!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Svi turisti koji žele da putuju u Grčku u obavezi su da, najmanje 24 časa pre ulaska u tu zemlju, popune PLF obrazac. Međutim, iako je popunjavanje ovog formulara potpuno besplatno i traje svega nekoliko minuta, na internetu se pojavilo nekoliko sajtova, sa web adresama koje veoma nalikuju zvaničnom sajtu grčke vlade, koji neupućenima ovu uslugu naplaćuju čak 35 dolara!

 Na ovu prevaru ukazao je i portal “grčka info”, koji našim turistima pruža pomoć oko izbora i organizacije letovanja u Grčkoj.

– Kada u Gugl pretraživač ukucate “plf greece” prvi rezultati su sajtovi koji popunjavanje PLF formulara naplaćuju 35 dolara, a imaju plaćen oglas kako bi bili na prvom mestu pretrage. Na taj način navode posetioce da odu na njihov, a ne zvaničan sajt grčke vlade. Sinoć je jedna naša poznanica zamalo nasela – navodi se na ovom portalu.

Oni dodaju da je u pitanju više različitih domena, a među njima je www.passengerlocatorform-greece.com/en/, na kojem će samo pažljivi posmatrač, kada uđe, uočiti da umesto PLF na stranici piše PFL.

– PLF formular je besplatan i jedini zvanični sajt na kom treba da ga popunite je sajt vlade Grčke. Nemojte nasedati i plaćati nešto što je besplatno ili unositi brojeve kartica na sajtovima koji ljude dovode u zabludu – ističu na portalu “grčka info”.

Inače, na pomenutom sajtu, hvale se da klijentima za 35 dolara, između ostalog, pružaju podršku i asistenciju preko mejla i četa, kao i mogućnost da se mnogo pre puta prijave, a oni će, kada za to dođe vreme, popuniti isti obrazac.

Na samom dnu stranice može se naći i obaveštenje da je moguće prijaviti se i preko stranice travel.gov.gr, ali, na taj način, kako navode, nećete imati pomoć aktivnog agenta za podršku.

– Imajte na umu da netačne prijave mogu dovesti do problema sa ulaskom u Grčku –plaše turiste na tom sajtu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR