Glas Javnosti

GLAS SAZNAJE! AKO NE ISPUNE TRAŽENO, SVE ĆEMO BLOKIRATI: Održan sastanak sa poljoprivrednicima iz Požarevca, za OVE zahteve vlast NEĆE DA ČUJE

Društvo
Autor: Glas javnosti

Protest Udruženja poljoprivrednika "Stig" koji je bio zakazan za danas, odložen je jer su iz Ministarstva poljoprivrede obećali da će ispuniti zahtevano, a za Glas javnosti ekskluzivno je govorio poljoprivrednik iz sela Makce, Goran Lukić.

Kako Lukić kaže, predstavnici Udruženja poljoprivrednika "Stig" su se danas sastali sa pomoćnikom ministra poljoprivrede koji je obećao da će postavljeni zahtev biti ispunjen.

- Ja nisam član Udruženja, ali sam član Viber grupe preko koje se informišem o dešavanjima. Prema mojim saznanjima, sklopljen je dogovor za 750 evra po toni đubriva urea. Danas je trebalo zvanično da se sastane pomoćnik ministra sa predstavnicima Udruženja poljoprivrednika "Stig" i mislim da je taj dogovor postignut, ali samo za poljoprivrednike iz Braničevskog okruga.

Goran Lukić za Glas javnosti objašnjava da su poljoprivrednici izašli i sa drugim zahtevima, ali da o ispunjenju istih "nema reči".

- Traženo je smanjenje akciza na dizel gorivo i vraćanje subvencija na nivo iz 2011. ili 2012. godine kada su iznosile 12.000 dinara po hektaru. Za to nažalost nije postignut nikakav dogovor, nema reči da će se ti zahtevi ispuniti.

Predstavnici ovog udruženja ističu da je ovo trenutni prestanak blokada, ali da je vrlo moguće da će se one nastaviti.

- Ovo je trenutni prestanak blokada, dok se zahtevano ne ispuni, rok za to je sedam ili osam dana. Ako se to ne desi, nastavićemo sa blokadama - izjavio je za naš portal Goran Lukić, poljoprivrednik iz sela Makce kod Požarevca.

BONUS VIDEO: FUDBALSKE ZVEZDE U RUKAMA SRPKINJE

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR