Glas Javnosti
posta

AKO DOBIJETE OVAKVU SMS PORUKU NE NASEDAJTE NA PREVARU: Pošta Srbije poslala UPOZORENJE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

JP "Pošta Srbije" detektovalo je novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte kojim se građanima putem lažnih i prevarnih SMS poruka sugeriše da treba da izvrše određenu uplatu u cilju podizanja izvesne pošiljke.

SMS poruka na koju Pošta ukazuje sadrži link ka stranici koja nije u vlasništvu JP "Pošta Srbije", a na kojoj se traži uplata novca putem platnih kartica.

Ona ovako izgleda!

printscreen

- Ovim putem želimo da skrenemo pažnju građanima Srbije da JP 'Pošta Srbije' nikada na ovaj način nije komunicirala sa svojim korisnicima i da ukoliko dobiju poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih - piše u upozorenju.

U cilju edukacije i pomoći građanima Srbije, ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, Kontakt centar JP "Pošta Srbije" čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.

Ceo slučaj je odmah prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije.

- Građanima savetujemo da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke - saopšteno je iz Pošte.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR