Glas Javnosti

Akcija besplatnih preventivnih pregleda bez zakazivanja u više od 200 zdravstvenih ustanova

Društvo
Autor: Glas javnosti

U više od 200 zdravstvenih ustanova širom Srbije još jedna akcija besplatnih preventivnih pregleda bez zakazivanja. Za decu su organizovani sistematski pregledi, a za odrasle, od 8 do 17 časova, dermatološki pregledi mladeža, tumor markeri – koji mogu da se ukažu na karcinom želuca ili debelog creva, provera pritiska, ultrazvučni pregledi abdomena, provera šećera i kompletne krvne slike.

Ministarstvo zdravlja nastavlja akciju bespanitnih preventivnih pregleda u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju kompletne krvne slike.

Ministarstvo zdravlja nastavlja akciju bespanitnih preventivnih pregleda u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju.

U više od 200 zdravstvenih ustanova širom zemlje, danas su omogućeni pregledi od 8 do 17 časova. Za decu će biti organizovani preventivni sistemski pregledi u dečijim bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama.

Freepik
foto: pixabay

Svi građani, kao i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da besplatno obave dermatološki pregled mladeža, i urade tumor markere CEA (CEA), CA19-9(CA19-9) i AFP (Alpha Fetoprotein).

Zbog velikog interesovanja, građani će i ovoga puta moći, bez zakazivanja, u domovima zdravlja, opštim bolnicama, kliničkim i kliničko-bolničkim centrima da – izmere krvnog pritiska, urade ultrazvučni pregled abdomena, provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.

Glas javnosti /B09S


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR