Glas Javnosti

Air Serbia krenula s letovima do Izmira i Lisabona

Društvo
Autor: Glas javnosti

Air Serbia je danas, 15. aprila, letom JU820 u 12:40 časova uspostavila direktan avio-saobraćaj između Beograda i Izmira, dok je letom JU490 u 13:15 pokrenula direktnu liniju do Lisabona.

Do trećeg najvećeg grada u Turskoj nacionalna avio-kompanija leteće dva puta nedeljno, svake srede i subote, a do prestonice Portugala saobraćaće utorkom i subotom, prenosi SEEbiz. 


Inauguracioni letovi kompanije Air Serbia dočekani su na aerodromu „Adnan Menderes“, smeštenom 18 kilometara južno od Izmira na putu za Selčuk, Efes i Pamukale, kao i na aerodromu „Humberto Delgado“, udaljenom sedam kilometara od Lisabona.

„Uvođenjem Izmira u našu mrežu dodatno smo osnažili prisustvo Air Serbia-e u Turskoj i približili Balkan i Anadoliju. Nedaleko od Izmira nalaze se neka od najpoznatijih letovališta i istorijskih znamenitosti, što ga čini još zanimljivijim za turiste. Verujemo da će im direktna avio-veza biti jedan od odlučujućih faktora prilikom izbora naredne destinacije koju žele da posete na istoku. U suprotnom smeru od Izmira nalazi se magični Lisabon. Današnjim letom otvorili smo vrata grada u kojem se nostalgične i melanholične fado pesme pevaju uz gitaru. Ne morate razumeti reči da biste osetili emociju. Dovoljno je posetiti neku od ’casas de fado’ u naseljima Alfama, Mouraria ili Bairro Alto i brzo ćete shvatiti zbog čega je Lisabon jedna od najtraženijih tačaka na turističkoj mapi sveta“, rekao je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Air Serbia.

On je dodao da je Portugal zemlja sa izuzetnom lepezom različitih pejzaža, puno slobodnih aktivnosti i jedinstvenog kulturnog nasleđa, gde se tradicija i modernost spajaju u savršenoj harmoniji. Poznat je i po vrhunskoj kuhinji, finim vinima i gostoljubivim ljudima. 

Nacionalna avio-kompanija iz Izmira, preko Beograda, omogućava dobre avio-veze sa Berlinom, Frankfurtom, Diseldorfom, Cirihom, Bečom, Ljubljanom, Zagrebom, Budimpeštom, Podgoricom, Amsterdamom, Parizom, Rimom, Milanom i Nirnbergom.

Iz Lisabona Air Serbia putnicima pruža dobru povezanost preko Beograda do Atine, Larnake, Istanbula, Ciriha, Podgorice, Bukurešta, Skoplja, Ohrida, Soluna, Sofije, Budimpešte, Beča, Zagreba, Tivta, Tirane, Ljubljane, Sarajeva i drugih gradova u svojoj mreži.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR