Glas Javnosti

Advokatica VESNA DIMITRIJEVIĆ: Zbog brojnih nepravilnosti nisam potpisala zapisnik sa izbora u AKB

Društvo
Autor: Glas javnosti

Advokatica Vesna Dimitrijević kaže da zbog brojnih nepravilnosti ona i još jedna članica verifikacione komisije nisu potpisale zapisnik sa izbora za predsednika Advokatske komore Beograda, na kojima je prošle nedelje pobedio advokat Momčilo Bulatović.

Dimitrijevićeva objašnjava da je osam primedbi predala u pisanoj formi, da pretpostavlja da ima i drugih prigovora na sam tok glasanja i rezultate i da će na sastanku u ponedeljak, 1. novembra, tražiti od svojih kolega da se o svemu tome izjasne i da će, eventualno, tek tada rezultat izbora za prvog advokata beogradske komore biti konačni.

Ona tvrdi da je prekršeno nekoliko pravila Statuta od toga da glasački odbor nije radio u punom sastavu, pa do načina na koji se glasalo i na koji su glasovi prebrojavani.

„Glasanje je prekinuto na sat i petnaest minuta što je dovelo do toga da, ja znam pet kolega koje su otišli i nisu glasali, a s obzirom na brojnost prisutnih možda ih je otišlo i 200-300, što je značajno moglo da utiče na rezultate izbora. A takođe, statutom je predviđen i kontinuitet u prebrojavanju glasova, a imali smo manjak članova glasačkog odbora, jer su falila dva člana u prebrojavanju“, navela je advokatica.

Podsetimo, Bulatović je, zajedno sa advokatom Slobodanom Ružićem, bio gost emisije 360 stepeni, u kojoj su govorili i o izborima u AKB, ali i o stanju u advokaturi i pravosuđu, piše N1.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR