Glas Javnosti
posta

ADVOKATI POSTIGLI SPORAZUM SA MINISTARSTVOM: Obustavljeni protesti!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Upravni odbor Advokatske komore Srbije objavio je saopštenje u kojem je objašnjavajući potpis na sporazum sa Ministarstvom pravde naveo da je "otklonjen razlog za organizovanje protesta i obesmišljen zahtev za povlačenje Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku".

- Time je potvrđeno da izmene i dopune Zakona neće biti donete bez konsensuza sa advokaturom o svim ključnim pitanjima - navodi se u saopštenju.

Upravni odbor Advokatske komore Srbije istakao je da organizovanje daljih protesta protiv spornog nacrta tog zakona „nema više nikakve veze sa samim tekstom nacrta i borbom za prava građana“, već je to izraz „borbe za vlast u komorskim organima“ što je ocenjeno kao neodgovorno i s ciljem da se advokaturi suzi polje delovanja, ukloni je se iz pregovaračkog procesa i uvede u obustavu rada.

Advokatska komora Srbije u saopštenju podvlači da ne osporava pravo na javno okupljanje i izražavanje mišljenja, ali ukazuje da stavovi i zahtevi neformalnih organizatora protesta nisu stavovi Komore.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR