Glas Javnosti

ADVOKATI OD DANAS U ŠTRAJKU! Masovno odlaganje suđenja, ovo su zahtevi koje traže

Društvo
Autor: Glas javnosti

Beogradski advokati danas počinju obustavu rada koja će trajati do ispunjenja zahteva.

Obustava važi za sve advokate sa teritorije Beograda bez izuzetka, a odnosi se na sve postupke, uključujući i pritvorske predmete, postupke prema maloletnicima i postupke po privremenim merama.

Dozvoljeno je jedino sačinjavati pismene podneske koji su vezani za rok i u situacij
ama kada bi stranka izgubila pravo na podnošenje pravnog sredstva ili bi joj bila naneta nenadoknadiva šteta.

To će dovesti do masovnih odlaganja suđenja u svim beogradskim sudovima i pred drugim organima, ali i u drugim gradovima u postupcima u kojima su bili angažovani advokati iz Beograda.

Građani će, međutim, moći da angažuju advokate iz drugih komora, a isto će biti na raspolaganju i sudovima, tužilaštvu i policiji kada je u pitanju postavljanje advokata po službenoj duženosti.

Obustava će, kako se navodi u rešenju koje je potpisao predsednik Advokatske komore Beograda Momčilo Bulatović, trajati do ispunjenja zahteva koji podrazumevaju otklanjanje pravne nesigurnosti izazvane dopunom stava Vrhovnog kasacionog suda, a koji se tiču bankarskih sporova, ali i potpunog povlačenja Nacrta zakona o parničnom postupku iz javne rasprave. Takođe, beogradski advokati traže zamrzavanje poreskih obaveza na nivou iz ove godine dok se ne postigne dogovor sa predstavnicima države.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR