Glas Javnosti

A za 1. maj - jelka!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Iako je dr Predrag Kon na konferenciji za novinare Kriznog štaba ocenio da rezultati pokazuju izlaženje iz intenzivne aktivnosti virusa, on ipak smatra da bi i u vreme prvomajskih praznika trebalo da važi zabrana kretanja. Mnoge je to uznemirilo, a ima i onih kojima je slavljenje ustanka tekstilnih radnika iz 19. veka dan kao i svaki drugi.

Odluku Vlade Republike Srbije o zabrani kretanja tokom prvomajskih praznika mnogi su dočekali negodovanjem. Zabrana kretanja naredne nedelje trajaće od četvrtka, 30. aprila od 18 časova, pa sve do ponedeljka, 4. maja u 5 časova ujutru. Mnogi će, uprkos zabrani kretanja, proslaviti praznik rada jer to za njih ima posebno značenje. Svako želi da odmori na nekom od izletišta, da pobegne od surove svakodnevice.

Postavlja se pitanje čemu proslava 1. maja usred pandemije i da li nam je to zaista neophodno. Kada je proslava 1. maja u pitanju, praznika rada, dana kada smo na uranku i u dodiru sa prirodom, teško da će se u percepciji naših ljudi nešto promeniti.

Ako će vam biti lakše, pogledajte šta o tome misli Cakana iz kultne serije iz devedesetih "Otvorena vrata" i, možda, baš kao i ona, svoj protest iskažite kićenjem novogodišnje jelke:

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR