Glas Javnosti

71. Kongres psihologa Srbije počinje na Paliću

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na četvorodnevnom skupu učestvuje oko 200 psihologa iz zemlje i inostranstva, a prvo predavanje biće posvećeno ulozi psihologa u kriznoj situaciji nastaloj nakon dva uzastopna masovna ubistva u Srbiji

U organizaciji Društva psihologa Srbije na Paliću danas počinje 71. Kongres psihologa Srbije, koji se ove godine održava pod sloganom „Novi horizonti (sajber) psihologije”.

Na ovom četvorodnevnom naučnostručnom skupu učestvuje oko 200 psihologa iz zemlje i inostranstva, a prvo plenarno predavanje biće posvećeno ulozi psihologa u kriznoj situaciji nastaloj nakon dva uzastopna masovna ubistva u Srbiji.

 

Marina Nadejin Simić, predsednica Izvršnog odbora Društva psihologa Srbije, ističe da je ova strukovna organizacija obezbedila plenarne predavače iz različitih oblasti psihološke nauke i prakse, a dva plenarna predavanja će biti posvećena nasilju – docentkinja na Filološkom fakultetu u Beogradu Dobrinka Kuzmanović, koja se bavi digitalnom pismenošću učenika i nastavnika, bezbednim ponašanjem mladih na internetu i vršnjačkim nasiljem, održaće plenarno predavanje na temu „Digitalno obrazovanje – od ’panaceje do apokalipse’”. Jelisaveta Rolović, klinički psiholog i bračni i porodični psihoterapeut sa tridesetogodišnjom privatnom praksom u Njujorku, koja je predavala na njujorškom Medicinskom fakultetu, kao i na Kolumbija univerzitetu, držaće plenarno predavanja na temu „Šta ostaje neizrečeno iza traume seksualnog zlostavljanja: dublje sagledavanje naše (ne)spremnosti da se pozabavimo ovim pitanjem”.

Gost kongresa biće i Vladan Starčević, redovni profesor psihijatrije na Univerzitetu u Sidneju, koji je dao naročit doprinos boljem razumevanju problematičnog gejminga i sajberhondrije, govoriće o adiktivnim ponašanjima u sajber-prostoru.

 Psiholozima u Srbiji predstaviće se i Stefan Mol, docent na predmetima Organizaciono ponašanje i Istraživačke metode na Amsterdamskoj poslovnoj školi Univerziteta u Amsterdamu, koji se bavi integracijom izbeglica, analitikom učenja i mentalnim zdravljem istraživača. Na kongresu će biti predstavljen veliki broj istraživanja iz kliničke, socijalne, organizacione, razvojne, kao i psihologije rada, obrazovanja i ličnosti, a biće organizovan i okrugli sto o mentalnom zdravlju adolescenata.

 

Komora socijalne zaštite akreditovala je kongres kao međunarodnu konferenciju, pa aktivni učesnici dobijaju po 20, dok slušaoci dobijaju 10 bodova za licencu iz oblasti socijalne zaštite.

Glas javnosti/P02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR