Glas Javnosti

`Da sam ja organizator protesta u Beogradu, Goran Vesić jutros ne bi mogao da daje izjave`

Društvo
Autor: Glas javnosti

“Da sam ja organizator protesta u Beogradu, Goran Vesić jutros ne bi mogao da daje izjave”, poručio je vladika diseldorfski i cele Nemačke Grigorije Durić, povodom Vesićeve izjave da je inspirator protesta koji se već dve noći održavaju u prestonici.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je na svom Fejsbuk profilu fotografije na kojima se vidi kako je Beograd izgledao posle sinoćnjih nereda u prestonici.

“Ovo je deo haosa koji su huligani koji su noćas uništavali i palili Beograd ostavili za sobom. Oni koji nisu učestvovali na izborima sada bi na silu da zauzmu Narodnu skupštinu, puna su im usta Kosova i Metohije, a srbuju hiljadama kilometara od KiM gde ovi ”heroji” ne smeju da odu”, napisao je Vesić.

On je naveo da je “huligane koji su rušili Beograd” organizovao radikalni desničar Srđan Nogo, a da su inspiratori bili Mlađan Ðorđević i vladika Grigorije.

Ta izjava mi je popravila dan. Ne poznajem čoveka, ali znam da je jedan od najpopularnijih ljudi u Beogradu. Cenim, pošto je jako popularan, da je njegova izjava veoma važna. Ono što me jako raduje je to što je on mene nazvao inspiratorom koji može da pokrene toliki broj ljudi. Ja bih voleo da je tako. Nažalost, to nije istina. Prosto, ja se time nisam bavio - rekao je Grigorije za Newsmax adria, dodajući da su slike beogradskih ulica tužne.

Ono što sam sinoć gledao je bilo tužno. Osetio sam da je taj protest spontan i nekontrolisan. To svaki iole inteligentan čovek može da primeti. A sad bih se mogao da se našalim sa vašim zamenikom gradonačelnika – da sam ja organizovao proteste, on jutros ne bi mogao da daje izjave - poručio je Grigorije.


“Ne verujem da je patrijarh Irinej pisao saopštenje”

Povodom saopštenja Srpske pravoslavne crkve u kojem je označen kao saradnik antisrpskih medija, Grigorije je izjavio da je pisanje na zvaničnom sajtu Crkve doživeo kao tužan događaj.

Forma komunikacije, nije ton koji je u tradiciji naše Crkve. Pogotovo u tradiciji razgovora sa jednim episkopom - rekao je vladika Grigorije, dodajući da su zapanjujući reči saopštenja uperenog protiv njega.

“Ne verujem da su to reči našeg patrijarha. Ja poznajem tog čoveka trideset godina i više puta sa sa njim razgovarao. To nije njegov jezik. To nije jezik kojim razgovaraju dvojica episkopa. Za mene ne postoje prvo, drugo i trećesrbijanci, već ljudi”, rekao je vladika, dodajući da ga niko nije pozvao pre objavljivanja saopštenja SPC.

“Ja nisam uopšte pozvan da bi neko pitao da li sam to izjavio u ‘Danas-u’. Novinarki, koja me je zvala, rekao sam da neću da dam nikakav komentar na tu temu i da sam o tome pre govorio. Oni su napravili tekst koji čak nisam u celini pročitao, a onda me je susrelo to saopštenje koje je nezapamćeno u istoriji Srpske pravoslavne crkve. Ne znam ko ga je potpisao, ali tvrdim da patrijarh nije”, smatra Grigorije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR