Glas Javnosti

#NISAMPRIJAVILA: Za dva dana se prijavilo 18.000 žena koje trpe nasilje

Društvo
Autor: Glas javnosti

Više od 18.000 žena koje su bile psihički i fizički zlostavljane a to nikada nisu prijavile institucijama niti članovima porodice prijavilo se za samo 48 sati putem društvene mreže Tviter na #nisam prijavila.

Ovaj haštag pokrenula je Dejana Stošić, koja je, iako godinama radi na prevenciji nasilja nad devojčicama, i sama doživela nasilje.

"Nisam prijavila jer me je bilo sramota. Radite godinama na prevenciji i pričate drugim devojčicama i onda se sami nađete u takvoj vezi. To je bio moj slučaj. Sa druge strane neke stvari nisu dokazive. Kako ja da dokažem da i danas imam tikove kada vidim nekoga ko liči na njega, da se plašim da šetam delom grada gde je ona", ispričala je za TV Prva Dejana Stošić.

Dejana 

Dodaje da su prva dva razloga za neprijavljivanje, kada je pokrenut pomenuti haštag, bila: "sramota me je" i "majka mi je advokat".

Stošićeva navodi da je za devojčice u osnovnoj i srednjoj školi najbolje da pozovu SOS telefon za žene žrtve nasilja, kao i da se obrate nevladinim ženskim organizacijama, jer je, kako kaže, drugačije kada pričate sa ženom nego kada razgovarate sa policijom.

BONUS VIDEO: Mila Antonović Srpkinja koja je uzor svim jutjuberima

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR