Glas Javnosti

21. VEK JOŠ UVEK NIJE STIGAO U OVO MESTO: Meštani u blatu do kolena

Društvo
Autor: Glas javnosti

Meštani Barajeva koji žive na samo dvadesetak kilometara od Beograda, da bi stigli do civilizacije, najpre moraju kroz prašinu i blato, a tokom snežnih padavina, ulica Milana Stevanovića bila je neočišćena cela tri dana.

Oni koji su ovde kupili ili izgradili kuće šezdesetih godina, pola veka žive bez asfalta, nadajući se da će jednom biti bolje.

"Pisali smo Goranu Vesiću, opštini Barajevo, moj deka čak ovih dana planira i da piše Vučiću, samo da se ovaj problem reši", navodi u izjavi Katarina Prentić, čija porodica punih 60 godina živi u nadi da će jednom prošetati asfaltom, piše Nova.

"Sve okolne ulice su asfaltirane, osim naše. Pred svake izbore obećavaju, pa onda, naravno, ništa", navodi Prentićeva koja dodaje da je u strahu da hitna pomoć možda ne može da dođe do meštana, ako se zaglavi u blatu.

Tokom snežnih padavina, ulica Milana Stevanovića bila je poslednja očišćena, a bila je svojevrsna avantura probijati se kroz blato i sneg istovremeno.

"Deo ove ulice bio je u privatnom vlasništvu, ali su se meštani odlučili da se odreknu toga u javnu korist, odnosno, to je postalo vlasništvo države", kaže Prentićeva.

Meštani ne znaju pravi razlog zbog kog jedini u ovom delu Barajeva nemaju asfaltiranu ulicu i život dostojan čoveka u 21. veku.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO IZ PODGORICE: GDE JE BRANO MIĆUNOVIĆ?

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR