Glas Javnosti

107 godina od smrti vojvode Putnika! Simbol hrabrosti, odlučnosti i požrtvovanosti!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministar Nemanja Starović je rekao da je vojvoda Putnik jedan od najvećih vojskovođa Srbije, čije je nasleđe i doprinos ostavilo dubok trag

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović izjavio je danas da je vojvoda Radomir Putnik bio simbol hrabrosti, odlučnosti i požrtvovanosti, čija su mudrost, strategija i vojničko umeće bili ključni u borbama i da su definisali tok ne samo srpske istorije, nego istorije Balkana i  Evrope.

Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, Starović je na Novom groblju u Beogradu predvodio državnu ceremoniju povodom obeležavanja 107. godišnjice smrti vojvode Radomira Putnika, koju je organizovao Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije Vlade Republike Srbije.

Ministar je rekao da je vojvoda Putnik jedan od najvećih vojskovođa Srbije, čije je nasleđe i doprinos ostavilo dubok trag kako u srpskoj istoriji, tako i u kolektivnoj svesti srpskog naroda. 
"Vojvoda Putnik, kao vojni strateg, bio je simbol hrabrosti, odlučnosti i požrtvovanosti. Bio je vođa koji je ličnim primerom podsticao vojnike da časno i savesno brane svoju otadžbinu. Njegova mudrost, strategija i vojničko umeće koji su bili ključni u borbama, definisali su tok ne samo srpske istorije, nego istorije Balkana, ali i Evrope“, rekao je ministar Starović.

 

Dodao je da je narod, dok se priseća vojvode Putnika dužan da, učeći kroz istoriju, prenosi vrednosti lika i dela vojvode Putnika na buduće naraštaje.

"Učeći o njegovoj posvećenosti, istrajnosti, hrabrosti i veri, sami sebe učimo kako se bori i kako se čuva sloboda i pravda srpske države", poručio je ministar.

Pored ministra Starovića, vence su položili delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, udruženja građana za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, kao i predstavnici boračkih organizacija.Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR