Glas Javnosti

Fondacija Ršum organizuje kamp za decu – trodnevno druženje sa Ršumom i Urošem Petrovićem

Društvo
Autor: Glas javnosti

U blizini Beograda, podno Kosmaja, od 23. do 25. septembra održan je kamp za decu pod nazivom “Akademija, idem i ja”, u sklopu obrazovno-vaspitnog centra Ljubivoje Ršumović Sopot Hil. Organizator kampa bila je upravo Fondacija Ršum.

Ono po čemu je ovaj kamp bio tako poseban jeste tim koji je tokom tri dana produženog vikenda radio sa decom, a koji su činili Ljubivoje Ršumović, Uroš Petrović, Stefan Tićmi i Gordana Brun. Omiljeni savremeni dečji pisci na jednom mestu.

Deca su provela tri nezaboravna dana istražujući prirodu na Kosmaju, rešavajući zagonetke i čitajući poeziju sa Ršumom. Družili su se, učili, sticali nove prijatelje i vratili se s dragocenim uspomenama.

“Bilo je baš zabavno, a najlepše je bilo rešavanje zagonetki u prirodi.” – rekla je Leona.

“Ja sam dobila žutu lopticu jer sam prva rešila jednu tešku zagonetku!” – pohvalila nam se Nađa

A dobra vest?

Fondacija Ršum će, na istom mestu, sa istom ekipom koju čine ovi sjajni pisci, od 11.11. do 13.11. održati novi kamp, a Ršum vas poziva da se već sad prijavite i to pozivom na telefone 069/3034846 i 063/567747 ili slanjem mejla na adresu akademija@fondacijarsum.rs.

O kampu smo razgovarali i sa Ršumom lično. Zanimalo nas je da li će deca ponovo imati priliku da dođu i s njegovim kolegama i njim lično provedu vikend u učenju, igri, druženju.

“To su bila tri nezaboravna dana koje smo, sa 40 mladih ljudi moje kolege i ja proveli u divnom okruženju, u obrazovnom centru koji nosi moje ime.” – kaže čika Ršum.

A na pitanje kako su držali pažnju deci različitih uzrasta, on odgovara:

“Pa, to nije bilo teško. Ja sam to činio svojim fazonima i forama. Gordana Brun svojim ekološkim pričama i savetima, a Uroš Petrović svojom tajanstvenom ličnošću i pričama o Marti Smart koja zna sve odgovore. Stefan Tićmi je sa svojom junakinjom Akiko pobudio dečju maštu.” – priča nam Ljubivoje Ršumović.

Uroš Petrović o svojim utiscima s kampa kaže, ukratko: “Pa zamislite samo, koliko je dece imalo priliku da se sa svojim omiljenim piscem druži u školi koja nosi njegovo ime? Ne mnogo. A ovo što smo uradili sa njima u ta tri dana, prevazilazi sva iskustva koja smo do sad imali, to je sigurno.”

.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR