Glas Javnosti

"Ras inženjering": Na Savskom trgu predviđena izgradnja podzemne fontane

Društvo
Autor: Glas javnosti

Povodom oštećenja na Savskom trgu, Ras inženjering navodi da je "dostavno vozilo neovlašćeno ušlo na prostor fontane koja se tu gradi, oštetilo nosač granitnih ploča i izazvalo pad nekoliko ploča".

U saopštenju za medije kažu da je u okviru rekonstrukcije na Trgu predviđena izgradnja podzemne fontane, dizajnirane po sistemu "dry deck fountain", tako da posetioci trga nesmetano šetaju preko fontane, prenosi N1.

Navode i da je "podzemni bazen fontane površine 100 m2 i dubine 80 cm, te da je pokriven granitnim pločama po principu podignutog poda, sa nosačima namenjenim isključivo za opterećenje pešačkim saobraćajem".

Ekipa N1 obišla je u ponedeljak ujutru rupu koja se otvorila na Savskom trgu u Beogradu, kada su se urušile ploče i otkrile neobičnu situaciju – da su umesto na podlogu postavljene na stubiće. Reporter je kazao da se klimaju i ploče koje se nalaze izvan zaštitne ograde.



Branislav Dimitrijević iz Pokreta Ne davimo Beograd rekao je da pretpostavlja da je bila ideja da se na tom mestu nalazi fontana.
 
"Trebalo bi da ostane kao spomenik, ovo jeste spomenik gradske vlasti. Pretpostavljam da je ovde bila ideja za fontanu, neko je uzeo pare za to. Nije se realizovalo i onda su to na brzinu zatvorili", rekao je Dimitrijević.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR