Glas Javnosti

Otac Andrej Tkačev objašnjava: Zašto je danas sve veći broj parova koji se razvode

Društvo
Autor: Glas javnosti

Za brak i porodični život je potrebno strpljenje, potrebna je sposobnost da radiš i zarađuješ, potrebna je sposobnost opraštanja, potrebno je znati kada prećutati.

Da biste bili u stanju graditi život i porodicu sa jednom osobom morate imati veliku dušu. Često muškarci misle da su heroji zato što zarađuju i obezbjeđuju ono što je porodici potrebno, ali on nije heroj već je samo zaradio za život, povremeno je izneo smeće i misli da je heroj. 
Savremeni ljudi se danas ne razvijaju, oni degradijaju. Oni skoro ništa ne znaju, ne čitaju, ništa ne razumeju i nisu u stanju ništa uraditi. Siguran je u sebe da je neko i nešto, a u suštini je niko i ništa. Savremeni muškarci nisu u stanju ni da se žene, ni da se venčavaju ni da stvaraju porodicu, niti da odgajaju decu. 

Na brzinu se zaljubljuju, žure u brak, prave velike svadbe da bi se nakon pola godine razveli. Živeti u bračnoj zajednici i graditi porodicu je ozbiljna stvar koja zahteva istrajnost, strpljenje, pažnju, brižnost i nežnost. Morate pokazati razumevanje, morate biti ljubazni prema svom supšružniku i znati kako birati reči i kada držati jezik za zubima. Čak i ako muškarac pobegne na posao u pola šest ujutro, dok njegova žena još uvek spava, mora je nježno poljubiti i reći joj "Draga, bzro ću doći kući". 
Muškarac bi čak trebao skuvati ženi kafu pre nego što ode na posao kako bi je čekala topla šoljica kafe kada ustane. Pokažite pažnju jedno drugome, pokažite da znate deliti život, ljubav i svoje srce sa drugima - prenosi infpult.info.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR