Glas Javnosti

"Nece cura svaka, nece za došljaka pored ovih lepih prigradskih momaka": Priča momka sa sela zgranula sve

Društvo
Autor: Glas javnosti

"Da li su oni koji ne žive u Beogradu manje vredni?", pitanje je koje je postavio momak iz Srbije nakon što je priznao da mu mesto stanovanja, koje je na pola sata od glavnog grada ponekad pravi problem u životu, a on nikako da shvati zašto.

U anonimnoj objavi na Reditu objasnio je da nikada pre nije smatrao da će mu život van Beograda doneti probleme - barem one ljubavne. Iako je, kako navodi, ostvaren muškarac koji u stvari i ima svoj stan u Beogradu, u njemu ne bi nikada živeo. Međutim, mnogi ga u tome ne razumeju.

"Živim u manjem mestu u okolini Beograda, na 30-ak km. Do Beograda na vodi, na primer, mi treba 20 minuta kada nije gužva. Ono što mi se dešava na Tinderu, kada se sa nekom mečujem i kada kažem odakle sam, samo anmeč.

Slično se dešava i ovde, kada mi neke devojke napišu: U Beogradu je život. U Beogradu je sve turbo, ja bez toga ne mogu da živim, a one došle iz neke pripi*dine. Zabavljao sam se sa devojkom iz Kruševca, koja je izjavila: Ma kakav život van Beograda, to je kao da živiš na selu, a pritom je svaki vikend išla u Kruševac", napisao je on.

Takođe, dalje je objasnio da nije klinac i da je ostvaren muškarac, ali ljudima ni to nije dovoljno - jer ne živi u prestonici.


"Ja nisam klinac. Živeo sam u gradovima većim od Beograda. Imam stan u Beogradu, koji sam kupio ako mi bude trebao zbog posla. Ostvario sam se i u mom mestu. Imam u svom mestu stan i sređenu kuću i danas želim normalan život, ali to što sam iz manjeg mesta kao da je veliki hendikep.

"Ja sam seljak i džiber jer nisam Beograđanin"

I kada objašnjavam da to ne bih mogao da imam u Beogradu, da bih život proveo na autoputu u koloni. Kada objašnjavam da je po mom mišljenju manja sredina bolja za dečije odrastanje, poklope me kako sam seljak, džiber, da je to samo zato što sam ja iz manjeg mesta.

Da li je društvo toliko polupano po glavi, da gleda mesto stanovanja kao statusni simbol? Kao da su oni kojima ne piše adresa prebivališta Beograd, manje vredni? Svuda u svetu je trend da ljudi koji žele život, da beže iz gradova, da stvore lep život. Normalno je i da do posla putuju. Samo ovde je bitnije da imaš adresu Beograd, pa makar i putovao satima. A ja sam seljak, jer nisam Beograđanin", napisao je on.

U komentarima ispod objave mnogi su se složili da im se slično dešavalo u životu i da su se sa tom činjenicom pomirili.
"Mesto stanovanja ne može odrediti vrednost osobe. Jedino ograničeni umovi to mogu tvrditi", glasi jedan od komentara sa kojim su se mnogi složili.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR