Glas Javnosti

"NE DAM DA DOĐE U PONEDELJAK U ŠKOLU! ": Oglasio se direktor škole u Laćarku o đaku koji je pretio masovnim ubistvom

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kako se sumnja, on je na društvenoj mreži postavio objavu sa fotografijom osumnjičenog za ubistvo sa odobravanjem i sa porukom da će uraditi isto što i on

Posle nezapamćenog zločina u vračarskoj školi „Vladislav Ribnikar“, jedan maloletnik je to odobravao i pozivao na isto u Sremskoj Mitrovici, zbog čega je uhapšen. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici priveli su četrnaestogodišnjaka iz Laćarka, zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Kako se sumnja, on je na društvenoj mreži postavio objavu sa fotografijom osumnjičenog za ubistvo osmoro dece i radnika obezbeđenja u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, sa odobravanjem i sa porukom da će uraditi isto što i on, saopštio je MUP.

Kako saznajemo, maloletnik star četrnaest godina, priveden je a potom i pušten na slobodu do pokretanja krivičnog postupka.

Iz škole „Triva Vitasović Lebarnik“ u Laćarku, za Ozon je rečeno da će „u narednom periodu biti pojačana kontrola škole, a sve sa ciljem očuvanja bezbednosti svih učenika i zaposlenih“.

Dečak starosti četrnaest godina, dobio je krivičnu prijavu. Tokom protekla dva dana, u ovoj Osnovnoj školi, bile su dve ekipe policijske uprave Sremska Mitrovica i pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

–Za ponedeljak je organizovan savet roditelja sa kolektivom, nastavničko veće je održano. Dete je problematično, hteli smo par puta da ga prebacimo u neku drugu školu. Zakon više nije isti, ne moram više da pitam staratelja ili roditelja, dete prebacujem lično ja, ranije bez potpisa ništa nisi mogao. Više nema licitiranja, desila se tragediju za sva vremena. Dečak neće doći u ponedeljak u školu, ja to ne dozvoljavam, rekao je direktor škole Zlatko Vuletić.

Od ponedeljka u školi „Triva Vitasović Lebarnik“ dežura policajac na ulazu u školu, a maloletniku koji je kako se sumnja, na društvenoj mreži postavio objavu sa fotografijom osumnjičenog za ubistvo osmoro dece i radnika obezbeđenja u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, sa odobravanjem i sa porukom da će uraditi isto što i on, neće biti dozvoljeno da prisustvuje nastavi, kažu iz ove škole.

Glas javnosti / T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR