Glas Javnosti

NATO PRIZNAO ISPALJENIH 31.000 URANIJUMSKIH PROJEKTILA: Alijansa posejala smrt i otrove širom Srbije, 80% pogođenih ciljeva - CIVILNO

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na osnovu rezultata nekih naših, ali i istraživanja stranih naučnika, dokazano je da je 80 odsto pogođenih ciljeva bilo civilno.

Koliko neselektivno su "birane" mete pokazuje i to što su uz infrastrukturne objekte kao što su 44 mosta i pet civilnih aerodroma, uništene i mnogobrojne fabrike, desetine škola, pa čaki i 176 istorijskih i arheoloških spomenika.

Za 78 dana koliko je trajala NATO agresija na našu zemlju, Alijansa je obavila 26.100 letova, od kojih 18.170 borbenom avijacijom, i izvela 2.300 vazdušnih napada po civilnim objektima, industrijskim i hemijskim postrojenjima, mostovima, infrastrukturi...

 Pogođeno je "Ušće", Ambasada Kine, RTS... Tog teškog proleća 1999. na SRJ je bačeno 415.000 projektila ukupne mase 22.000 tona, a čak 112 udara izvedeno je municijom sa osiromašenim uranijumom i ispaljeno je prema priznanju NATO 31.000 uranijumskih projektila, a po ruskim izvorima 90.000. Gotovo polovina tih napada bila je u poslednjih 10 dana agresije.


Prema zvaničnoj mapi NATO, najviše projektila sa osiromašenim uranijumom bačeno je na Kosovo i Metohiju - 81 (u rejonima Prizrena, Đakovice, Dečana, Uroševca i Đurakovca), devet u centralnoj Srbiji i jedan na Crnu Goru.

Osim trenutnih razaranja, upotreba municije sa osiromašenim uranijumom i ekološka katastrofa koju je izazvao NATO bombardujući električne vodove, industrijska i hemijska postrojenja, sejala je smrt i za nas i za naše potomke jer je nesporno izazvala povećano obolevanje od malignih i autoimunih bolesti, pišu Novosti.

Lekari iz različitih oblasti, pre svih onkolozi, iskustveno tvrde da je to što je NATO svojim bombama sa osiromašenim uranijumom posejao otrove širom Srbije, koji su otišli u vazduh, vodu, zemljište i ušli u lanac ishrane, dovelo do drastičnog porasta broja obolelih od malignih bolesti - za gotovo 30 odsto.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR