Glas Javnosti

"KOMŠO, DA SE NE PENJEŠ I PROVERAVAŠ, EVO MOG RASPOREDA": Neverovatna PORUKA osvanula u BEOGRADSKOM NASELJU! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

U jednom beogradskom naselju stariji komšija dobio je neobičnu poruku nakon svoje molbe mlađem... Evo šta se desilo!

I dok oni koji žive u kućama imaju dosta više slobode da u svom dvorištu rade šta im je volja, sve dok to ne ugrožava komšije, u zgradama su pravila malo drugačija. Poštovanje kućnog reda je neminovno ukoliko ne želite sebi da "natovarite" muku na vrat ili da platite kaznu.

Međutim, uvek ima onih koji se ne drže pravila kako se da zaključiti po poruci jednog unuka ili unuke:

"Pozdrav, evo primer nekulture. Moj deda koji živi ceo život tu otišao je na sedmi sprat kod mladog dečka koji je skoro iznajmio stan. Deda je otišao da ga zamolida ne pere terasu ako ne najavi jer pokvasi sve ispod njega. Dečko mu je na to zalupio vrata. Posle toga mu je ostavio ovu poruku. Nije u redu ponašati se tako prema starijim ljudima i takođe prskati veš svima ispod njega. U pitanju je Banjica. Toliko o kulturi."

Ovako je glasila poruka na profilu "serbialive_beograd" koji redovno prenosi najnovija dešava u našem glavnom gradu, a zatim i obaveštenje dotičnog komšije sa sedmog sprata:

"E komšo pozdrav, da se ti ne bi penjao sa petog na sedmi sprat, da proveravaš svaki dan šta radim, lakše mi da ti pišem svoj dnevni raspored. Ja ću ti pisati za narednih nekoliko dana, pa ti prati."

Ubrzo su i osvanuli najrazličitiji komentari, tumačenja i objašnjenja. Ono što je mnogima prvo palo na pamet jeste da momak ima odličan ukus za muziku.

"Niti je momak opsovao, niti uvredio starijeg komsiju. Hteo je verovatno da bude duhovit i čemu tolika drama?", glasio je jedan od prvih komentara ispod objave. "Zašto ne smeta ovom sa šestog sprata nego tvom dedi koji je dva sprata ispod", zapitao se jedan Srbin. A bilo je i onih suprotnog mišljenja.

Raspored

foto: INSTAGRAM/PRINTSCREEN/SERBIALIVE_BEOGRAD

"Uh, što ne živimo u nekoj "Švajcarskoj", pa bi mu sledeći put "zakucala" neka kaznica u vrednosti od 500 evrića", "Po zakonu je zabranjeno i sušiti veš na terasi, ja platio kaznu pa se opametio i kupio mašinu za sušenje veša", "Terasa se prebriše nema potrebe zalivati terase ispod", glasili su neki od komentara.

Takođe, jednom Srbinu je na dnevnom rasporedu mladog momka za oko zapao period od 17 do 19 časova, te je smatrao da jedino u tom periodu moe da očekuje pranje terase. Za kraj, jedan korisnik se osvrnuo i na spomenuto lupanje vrata starijem komšiji:

"Mislim da svi izostavljate činjenicu da je dečko zalupio vrata komšiji, samim tim i ironično pismo nosi negativnu konotaciju iako jeste smešno, namera itekako jeste bockanje i kao sto je navedeno to je nekultura ne uvreda".

A šta vi mislite o ovome?

Glas javnosti / Espreso

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR