Glas Javnosti

"JAVILI SU MI NAJLEPŠU VEST DA SAM POSTAO TATA, POSLE DVA DANA REKLI DA NAM JE BEBA PREMINULA": Potresna ispovest mladog Šapčanina

Društvo
Autor: Glas javnosti

Izgubili smo tek rođeno dete, našu ćerkicu, naše prvenče i to zbog nemara lekara u Šabačkoj opštoj bolnici koji su 12. januara, kada se rodila devojčica, tek nakon osam sati uvideli da se bebica nagutala plodove vode i kasno je prevezli za Beograd u Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova, ovo plačući tvrdi za Kurir Dejan Jevremović (29) iz Šapca.

Dejan je i na društvenim mrežama opisao pakao kroz koji je prošla njegova supruga Jovana (27) na porođaju u šabačkoj bolnici i istakao da je ženi urađen carski rez i da su je navodno namučili tokom porođaja da bi na kraju svih muka izgubili tek rođenu ćerku.

- Na Božić je supruga dobila porođajne bolove. Tokom noći sam je odvezao na prijem u porodilište. Termin je bio prošao nekoliko dana. Tada su je zbrinuli, a dežurna doktorka koja ju je pregledala joj se izdrala šta drami i jauče kada je tek otvorena jedan prst, šta će raditi kad se otvori sedam - priča nam Dejan prisećajući se da je trudnoća protekla u najboljem redu:

- Uradili smo sve testove, kupili svaki lek koji su doktori rekli, uradili smo i prenatalni test. Svega smo se pridržavali i dete nije imalo nikakav problem.

 

Prema njegovim rečima, tog 10. januara u 9.45 sati njegova supruga je bila otvorena svih deset prstiju, ali se beba podigla visoko.

- Do 10.50 sati su pokušavali da spuste bebu skačući po stomaku, ali se dete u međuvremenu zaglavilo u vaginalnom kanalu. Tada, kada očigledno nisu znali šta će sa bebom i ženom kada su je izmrcvarili uradili su hitan carski rez. U 11.45 sati meni zvoni telefon kada sam čuo najlepše vesti - da sam postao tata! Rečeno mi je da su mi žena i beba dobro, da je bilo komplikacija, ali da je urađen carski rez te i da je ćerkica dobila ocenu devet.

Kada sam se čuo sa Jovanom rekla mi je da je namučena, ali da će se ona oporaviti i da je dete dobro - navodi Jevremović i dodaje:

- Kada je čekala da joj donesu bebu u međuvremenu je došlo do smene i rečeno joj je da će je videti kasnije. Tada se sve iskomplikovalo... Dobio sam Jovanin poziv gde mi je rekla da beba mora za Beograd jer su nakon osam sati od rođenja uočili da beba teže diše i snimanjem videli da ima plodove vode u plućima te je hitno prevezena u Tiršovu - ponavlja nam Dejan kroz suze scene koje je opisao i na društvenim mrežama.

Dodaje i da je dete u 22 časa stiglo u pomenutu prestoničku dečju bolnicu pod sumnjom na postojanje "aspiracije mekonijuma".

- Dete koje je bilo živo i zdravo u stomaku kada se rodilo nisu videli da se napilo plodove vode. Oni su dete posle deset sati dovezli u Beograd gde je beba prikačena na aparate, ali s obzirom da su je dovezli tako kasno i pored silne borbe ništa nisu mogli da urade i naša ćerkica je preminula 12. januara.

Rešili smo da uradimo obdukciju i kada stignu nalazi tužićemo šabačku bolnicu. Kako smo nezvanično saznali Univerzitetska dečja klinika Tiršova je izdala nalog Ministarstvu zdravlja za inspekcijski nadzor u šabačkoj bonici - tvrdi Dejan i dodaje:

- Moja supruga je sada kući, borimo se i držimo zajedno. Da je ostala u bolnici psihički bi bila uništena gledajući kako ostalim mladim mama donose bebe. Ne želimo da iko doživi ovako nešto. Da nijedan tata ne mora svojoj ženi da saopšti ono što sam ja morao svojoj ženi pre dva dana.

Izvor; Kurir.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR