Glas Javnosti

"Gore vlasti i većeg lopovluka za nas ovde nije bilo" Meštani sela podno Kopaonika besni na lokalnu vlast: Obećali put, a sada kažu "NEMA PARA"

Društvo
Autor: Glas javnosti

Meštani sela Tusniće, podno Kopaonika obratili su se našoj redakciji u nadi da će bar neko od onih koji su na čelu lokalne vlasti pročitati tekst, pa će nakon dve godine rešiti da ispune obećanje za koje kažu kako sada nemaju novca da bi se projekat realizovao.

Rekonstrukcija puta i postavljanje asfalta u pomenutom selu koji povezuje Tusniće i selo Rudnicu obećan je pre dve godine. Kako biva, priča se po završetku izbora tu završi  i sve ostane prazno obećanje.



"Lokalna vlast nam poručuje da će se problem rešiti na proleće, pa na jesen, pa na zimu i dok se godišnja doba smenjuju mi sve više bivamo prisiljeni da napustimo svoje ognjište i preselimo se u Rašku da bismo imali normalne uslove za život. Asfalt je obećan, ali sve se završilo na tom obećanju. Jedino prevozno sredstvo na ovom putu jesu terensko vozilo i traktor.  Svoj auto ostavljam na glavnom putu, zatim idem pešice i kese s namirnicama nosim u rukama, a veći teret prebacujuem u traktor." Kaže stanovnik sela za naš portal.


Foto: Glas javnosti

Na pitanje meštana sela Tusniće i Plavkovo, o problemu koji ih muči ljudi odgovaraju:

"Gore vlasti i većeg lopovluka za nas ovde nije bilo, dođu pred izbore, popune rupe materijalom i obećaju rešavanje problema  posle izbora, a posle izbora nas niko ne poznaje. Ja sam prinuđen da idem u Rašku da  živim, pored moje kuće i imanja, u kojem živimo moj brat, majka, deca, supruga i ja smo primorani da napustimo imanje jer deca su mala, idu u školu, kada padne prva kiša, blato je takoreći do kolena, most u selu je nikakav i ja sam opet ponavljam teška srca prinuđen da se preselim u Rašku, da bi deca imala normalne uslove za život". 


Foto: Glas javnosti

Most je zvanično zatvoren jer prelaz preko istog nije bezbedan, meštani sela Tusniće i Plavkovo su prinuđeni da idu zaobilaznim putem. Naime oni moraju da voze 20 km do Raške kako bi otišli na Kopaonik na posao, jer most nije siguran, a popravka mosta bi im olakšala odlazak na posao, do Kopaonika bi imali 1.5 km.

Ljuti meštani ističu da je cela ova priča samo bruka i sramota za sistem, ali i vlast. 


Jedan stariji gospodin kaže: 

"Imam 60 godina, gora vlast po nas nije došla, bruka, sramota, jad, jednostavno nemam šta da kažem. Da li ja u 21. veku moram da koristim sajle kao pomoćno sredstvo da bi prešao određenu deonicu, da živim u vremenu od pre 100 godina pa bi se nešto preduzelo i rešilo. Taj predsednik koji za vreme izbora obećava kule i gradove i obilazi svku opštinu, svako selo, treba da dođe i da vidi gde mu narod živi, a ne da se ovako hvali na televiziji kako je Srbija u razvoju, to je notorna laž i ništa više.

 Vidno ljuti meštani ističu da pred izbore svaka vlast dođe, obećava i prisiljava ih da glasaju za njih, asfaltiraće put, srediće most, a posle izbora za njih meštani pomenutih sela ne postoje.

Na kraju svi poručuju:

"Ovo je jedna velika bruka, bruka i ništa više, da mi budemo prisiljeni da tražimo pomoć preko medija jer za naš problem i asfaltiranje puta koji nam je preko potreban vlast u Raški ne mari."



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR