Glas Javnosti

"GLAS" SAZNAJE! KAKO JE PUKAO KRVAVI PLAN! Pored batinaša naoružanih GUMENIM ČEKIĆIMA planirano PET BAGERA da gazi ljude! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Napad tokom subotnje blokade Novog mosta u Šapcu bio je do detalja isplaniran, ali krvavi sukob je izbegnut jer su batinaši pod maskama i kapuljačama ostali bez vozača bagera.


Za razbijanje protesta bilo je pripremljeno pet bagera, ali od petorice vozača samo je Nebojša Stojićević Jarin, šabački naprednjak, pristao da sedne u građevinsku mašinu i krene na most.
- Plan je bio krvav. Pored batinaša, naoružanih drvenim palicama, štanglama i gumenim čekićima, bilo je pripremljeno i pet bagera. Bageri su stigli, kao i ljudi koji su trebali da upravljaju ovim mašinama. Čak je jedan bager dovezen iz Hrvatske. Međutim, njih četvorica su odbili da voze bager i njime krenu na sugrađane koji su blokirali most. Zato je ka mostu krenuo samo jedan bager – objašnjava sagovornik „Glasa“.


On dalje navodi da je pukom srećom izbegnut veći sukob i žrtve da su na okupljene krenuli svi pripremljeni bageri. A šta se dešavalo na mostu poznato je po snimcima sa društvenih mreža. 

Posle koškanja građana koji su blokirali most i grupe batinaša izbio je žestok sukob, a policija se, navodno, pre toga povukla da bi pustila huligane da napadnu građane. U napadima čekićem je udaren i povređen jedan od aktivista koji je završio u Urgentnom centru. Povređeno je još nekoliko osoba koje su udarene drvenim palicama, a huligani, koji su bili maskirani kapuljačama, razbijali su stakla i na traktorima koji su bili poprečeni preko puta.
Na scenu je stupio i jedini od pet bager. Ali, Šapčanin Dragan Milovanović zvani Crni, popeo se na bager i pretukao Duška Prokića koji je branio ulazak u kabinu bagera. Milovanović je jedini koji je uhapšen posle ovog sukoba, a u ponedeljak je pušten iz pritvora da se brani sa slobode.


- Nije smelo do toga da dođe, ali nisam imao nameru nekog da udarim. Imao sam nameru samo da zaustavim mašinu. Jedino to mi je bila namera da nekoga ne ozledi. Dečka mi je žao, iskreno, nisam imao nameru nekoga da povredim - rekao je Milovanović.
Od batinaša, međutim, niko nije ni priveden.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR




od Nela u 01.12.2021 21:40:24 h
     0 

Najbolji ste! Vasi proizvodi su odlicni!