Glas Javnosti

VELEIZDAJA! PROGLAS EKOLOŠKOG USTANKA! Država je sve dala RIO TINTU, sada smo mi na potezu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, rekla je da će konačnu odluku o projektu "Jadar" zavisiti od procene uticaja na životnu sredinu i odluke građana na referendumu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Pokret Ekološki ustanak saopštio je da je "očigledna svrha" predloženog zakona o eksproprijaciji, kao i najave usvajanja zakona o referendumu, ubrzana realizacija privatnih i tajnih dogovora sklopljenih između pripadnika "naprednjačkog režima" i kompanije Rio Tinto.

- Država je kompaniji "Rio Tinto", suprotno čak i sopstvenim iskazanim namerama o raspisivanju referenduma, već stavila na raspolaganje infrastrukturu, izgradnju puteva, izmene železničkog saobraćaja, kao i energetsku podršku Elektroprivrede Srbije. Režim u potpunosti podređuje zakone, prirodna dobra i imovinu građana Srbije interesima jedne strane kompanije, što predstavlja čin veleizdaje - smatra Ekološki ustanak.

Pokret Ekološki ustanak poziva građane, udruženja, partije, aktiviste da se „suprotstave devastaciji države od domaćeg i stranog uzurpatora i da stanu u odbranu sopstvenih i javnih dobara“.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR