Glas Javnosti

BRIGA O NAJMLAĐIMA ZA PRIMER: Novi Sad dobija prvi dnevni boravak za DECU U RIZIKU OD NASILJA

Društvo
Autor: Glas javnosti

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će u tom gradu uskoro biti formiran dnevni boravak za decu koja su u riziku od nasilja.

"Razmatramo lokacije, kako bi uskoro Novi Sad prvi u Srbiji imao takav oblik zbrinjavanja ugroženog maloletnog stanovništva. To što smo angažovani više od drugih na ovom polju, ne znači da u Novom Sadu ima više nasilja.

Naprotiv, to znači da mi ne okrećemo glavu od problema nego nastojimo da ih brzo rešavamo i što više preveniramo“, rekao je Vučević na sastanku gradskog Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u školama i predstavnika Centra za nestalu i zlostavljanu decu.On je kazao da je cilj da se u rad Koordinacionog tela uključe organizacije civilnog sektora i pojedinci koji imaju znanja i dobru volju.

Rukovodilac Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić rekao je da je namera da dobre prakse zažive i u drugim sredinama u Srbiji."Svi gradovi i opštine u Srbiji trebalo bi da imaju Koordinaciono telo kakvo ima Novi Sad. U proteklih mesec dana više puta sam razgovarao sa gradonačelnikom Novog Sada i sa predsednikom Vučićem koji su me uverili da će, nakon što bude formirana, Vlada Srbije problem nasilja nad decom tretirati kao vodeću temu", naveo je Jurić.

Nasilje je prisutno u svim školama u Srbiji i moraju se preduzimati konkretni koraci kako ono ne bi eskaliralo, zaključeno je na sastanku članova Koordinacionog tela, u liji rad su uključeni i predstavnici Učeničkog parlamenta.Kako je navedeno, škole mesečno šalju izveštaje o stanju bezbednosti, a u aktivnosti prevencije nasilja uključeni su nastavnici, roditelji i stručne službe škola. Skupu su prisustvovali i predstavnici Vlasotinca, Aranđelovca i Subotice, piše N1.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR