Glas Javnosti

"BIĆE POPRSKANI LJUBIČASTOM BOJOM SVI KOJI KRENU": Pretnja demonstrantima zbog blokade puteva

Društvo
Autor: Glas javnosti

Već nedeljama građani Srbije protestuju protiv dovođenja kompanje Ro Tinto u Srbiji, a pre svega protiv Zakona o eksproprijaciji. Nakon najava da će se ponovo organizovati blokade puteva širom Srbije, mediji navode da će biti "haosa" jer su im se javali građani koji se tome navodno protive.

Inicijativa "Kreni-pokreni" najavila je da će u subotu blokirati auto-puteve širom Srbije tokom protesta, ali list Kurir navodi da je u njihovu redakciju stigla je najava udruženja "Lila revolucija", iz koje najavljuju da će farbom obeležavati sva kola koja budu učestvovala u blokadi.

"Udruženje građanki Lila revolucija poziva građane i građanke koji se protive nasilju manjine nad većinom, da u subotu 4.decembra naoružani kanticama ljubičaste farbe dođu i obeleže sve automobile koji pokušaju da blokiraju saobraćaj. Članice udruženja pozivaju na ovaj način građane da na nenasilan način građanima Srbije pokažu one koji im ugrožavaju osnovna ljudska prava", navdno stoji u dopisu ovog udruženja, koje je preneo Kurir.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Mita u 30.11.2021 19:52:41 h
     0 
Prskajte farbom sva vozila funkcionera nakazne SNS!