Glas Javnosti

Beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ dobio sertifikat za umetnutu stazu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ dobio je ertifikat za umetnutu poletno-sletnu stazu.

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Mirjana Čizmarov uručila je danas direktoru beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ Fransou Berizu sertifikat za korišćenje umetnute poletno-sletnu staze na tom aerodromu.

Čizmarov je istakla da je dodeljivanjem ovog serfifikata okončan značajan infrastrukturni projekat.

Privredno društvo Belgrade airport podnelo je 26. decembra 2022. godine zahtev za sertifikat, kako bi počeli sa korišćenjem novoizgrađenje poletno-sletne staze na aerodromu u Beogradu- navela je ona.

Kako je objasnila, ovaj projekat je podrazumevao proveru usaglašenosti novoizgrađene aerodromske infrastrukture i prateće dokumentacije sa više od 210 sertifikacionih i organizacionih zahteva.

Nakon sprovedene provere, Direktorat je utvrdio da su ispunjeni svi uslovi koji su potrebni za početak korišćenja nove staze, nakon čega je izdao rešenje kojim se aerodromu dozvoljava njeno korišćenje- rekla je Čizmarov.

Ona je objasnila da su radovi koji su se odvijali na aerodromu bili složeni, a da o tome govori činjenica da su morali biti sprovedeni tokom redovnog odvijanja vazdušnog saobraćaja. Navela je da njihove analize bezbednosti pokazuju da su „indikatori bezbednosti na aerodromu 2022. godine bili bolji od odnosu na 2020. i 2021. godinu, što pokazuje da ceo sistem funkcioniše po najvišim standardima“.

Direktor aerodroma je istakao da je dodeljivanja sertifikata velika stvar za njega i njegove saradnike, kao i da je ovo još jedan korak koji će doprineti poboljšanju usluga aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu.

On se zahvalio direktorki Čizmarov i svojim saradnicima koji se učestvovali u procesu sertifikacije.

Glas javnost/B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR