Glas Javnosti

Aleksandrovac dobio novu vatrogasnu stanicu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nova stanica Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Aleksandrovcu, sagrađena na površini od 330 kvadratnih metara, omogućiće vatrogascima ovog grada veću efikasnost u zaštiti građana i njihove imovine u vanrednim situacijama. Ovaj objekat otvorio je juče na svečanom skupu ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

U vatrogasne službe nekada se veoma malo ulagalo, a vatrogasci su ti koji uvek, kao i tokom poplava izazvanih obilnim padavinama pre dve noći u tom kraju, prvi pomažu građanima, napomenuo je ministar policije.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova, zahvaljujući dobrom planiranju, pre svega rukovodstva Sektora za vanredne situacije, namerava da u 2023. godini završi još 10 ovakvih vatrogasnih stanica širom Srbije, pre svega, u manjim sredinama”, rekao je Gašić naglasivši da je nova vatrogasna stanica u Aleksandrovcu napravljena za svega 49 dana.


On je istakao da se u kvalitet života i rada pripadnika MUP-a ulaže puno.

„Tu nećemo stati jer time povećavamo kvalitet usluga koje moramo da pružimo građanima Srbije”, rekao je ministar i naglasio da je MUP u proteklom periodu značajno radio na povećanju kapaciteta vatrogasnih jedinica čiji su pripadnici uvek u prvim redovima u slučajevima zemljotresa i velikih poplava.

„Od 1990. do 2012. godine kupljeno je samo 55 kamiona u čitavoj Srbiji za Sektor za vanredne situacije. Mi smo sada kupili 39 novih navalnih vatrogasnih kamiona”, rekao je ministar, a navedeno je u saopštenju MUP-a.

U novom objektu u Aleksandrovcu trenutno radi 12 vatrogasaca.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR