Glas Javnosti

DOBRA VEST ZA STUDENTE BEOGRADSKOG UNIVERZITETA: Dopunski ispitni rok, za zaražene koronom i dopuniski rokovi!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Senat Univerziteta u Beogradu doneo je nekoliko važnih odluka na današnjoj sednici. Prva je dodavanje još jednog dopunskog ispitnog roka, dok je druga vezana za studente zaražene koronavirusom koji će, nakon ozdravljenja, dobiti dodatne rokove.

Rektorka Ivanka Popović kaže da je Senat potvrdio nameru da svi fakulteti Univerziteta u Beogradu organizuju dopunske rokove, kako bi svi studenti mogli da pokažu svoje znanje.

- Potvrdili smo i spremnost da oni studenti, koji zbog bolesti nisu mogli da izadju na junski ili julski ispitni rok, uz adekavtnu prijavu mogu naknadno, kada ozdrave, da polažu ispite - navela je Popović.

Studenti koji su bili zaraženi neophodno je da se prijave prodekanima za nastavu ili svojim studentskim predstavnicima na fakultetima kako bi mogli da se organizuju dodatni rokovi.

Popović je naglasila da je u ovom trenutku najvažnije da fakulteti završe upis, ali i da se julski ispitni rok privede kraju.

- Fakulteti će se prilagodjavati odlukama koje donese Krizni štab, ali ograničavanjem ljudi u zatvorenom prostoru stavljamo studente u neravnopravan položaj da pojedinci mogu da polažu usmene ispite, a da u velikim grupama ne mogu da se polažu pismeni ispiti - rekla je Popović.

Kako kaže, fakulteti su preduzeli sve mere zaštite te su studenti u visokoškolskim ustanovama zaštićeniji nego u drugim prostorima.

Upitana kada će biti dopunski ispitni rok, ona je rekla da je ta odluka na fakultetima i da u ovom momentu ne može da kaže kada bi to bilo, ali da se zna da školska godina traje do 30.septembra i da dopunski rok mora pre toga da se realizuje.

Predstavnici Studentskog parlamenta zadovoljni su zaključkom Senata i kažu da su za sada svi njihovi zahtevi ispunjeni.

Student prorektor Jagoš Stojanović kaže da će dodatni ispitni rok biti usvojen na svim fakultetima, ali i da će zaraženi dobiti dodatnu šansu da polažu ispite koje su propustili.

- Važno je da je ta odluka doneta na nivou Univerziteta, a tek sada predstoji da se definiše na fakultetima. Nova školska godina na fakultetima nehe početi pre nego što se završe svi ispitni rokovi - rekao je Stojanović za Tanjug.

Kako kaže, za sada ostaje još da razgovaraju sa studentima koji su nezadovoljni zbog nastavka ispitnih rokova.

- Nakon rezultata ankete videćemo kakva je situacija sa studentima i da li ispitni rokovi treba da se nastave u ovakvim epidemiološkim uslovima - zaključio je Stojanović.

(Izvor: Blic, Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR