Glas Javnosti

Ђилас: Србија се претвара у колонију продајом свега што има

Vesti
Autor: Glas Javnosti / Beta

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас оценио је данас да је држава продајом Комерцијалне банке наставила са продајом свега што има и да се тако Србија претвара у колонију.

"Како је могуће да за само 450 милиона евра продају банку чија је књиговодствена вредност капитала 613 милиона евра? Која је прошле године остварила нето добит од 75 милиона евра, располаже са готовином од 512 милиона евра и хартијама од вредности од 1,2 милијарде евра и чије акције је држава прошле године откупљивала по значајно већој цени?!", упитао је Ђилас у саопштењу.

Он је оценио да је продаја Комерцијалне банке посебно штетна јер државно власништво у банкарском сектору пада на само пет одсто укупне банкарске активе, док је у Холандији преко 20 одсто, а у Немачкој чак преко 30 одсто, па ће домаћи банкарски сектор бити додатно рањив када додје нека нова финансијска криза.

"Вучић и његов режим су странцима продали ПКБ, 32.000 хектара најплодније земље, Галенику, РТБ Бор са највећим рудним богатством. Узели су милијарде евра кредита од Кине, Русије, Турске, да би ових дана у договору са ММФ продали и једину озбиљну домаћу банку. Продајом Комерцијалне банке наставља се са продајом свега што дрзава има, чиме се Србија претвара у колонију", додао је Ђилас.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR