Glas Javnosti

DELFINI PODAVILI KENGURE! Moćni srpski vaterpolisti, Australija na dnu bazena


Autor: Glas Javnosti

Vaterpolisti Srbije u 3. kolu olimpijskog turnira savladali su Australiju 14:8.

U trećem kolu grupne faze takmičenja na Olimpijskim igrama u Tokiju, vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas Australiju sa 14:8 (6:0, 4:1, 1:2, 3:5).

Branioci titule polako podižu formu i posle ubedljive pobede u drugom kolu protiv Kazahstana danas je usledilo najbolje izdanja na olimpijskom turniru i sigurna pobeda protiv Austalijanaca, koji su kvalitet pokazali neočekivanim trijumfom protiv Hrvatske.

S obzirom da smo najstarija ekipa na turniru plan je očigledno bio da se u utakmicu uđe punom snagom i da se pobeda osigura mnogo pre kraja, kako se ne bi trošilo previše energije.

Plan je ostvaren na najbolji način, jer je sve bilo rešeno već u prvoj četvrtini, koja je završena rezultatom 6:0, a sve dileme su rešene do poluvremena, kada smo imali prednost od devet golova.

To je selektoru Dejanu Saviću omogućilo da u nastavku malo poštedi najstarije igrače, a ni ostali nisu nepotrebno trošili snagu, pa su Australijanci do kraja ublažili poraz. Ono što raduje je izvanredna igra u odbrani i odlična realizacija igrača više, jer smo sa brojčanom prednošću postigli šest golova iz sedam pokušaja.

S druge strane, protivnicima smo dozvolili da postignu samo dva gola iz igre, a i to u finišu kada je sve bilo rešeno. Našem timu sada sledi dan pauze, a potom klasik protiv Hrvatske.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR