Dačić: Srbi nisu opasni za Mađare, Bugarke i Grke, za Crnu Goru jesu(?!)

Dačić-Ivica,-Tanjug

Foto: Tanjug

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas u Beogradu da je nelogična odluka crnogorskih vlasti da ne otvore granice za građane Srbije

"Ako to nije opasno za građane Mađarske, Bugarske i Grčke zašto bi relaksacija mera sa Srbijom bila opasna za građane Crne Gore", naglasio je on.

"Nelogično je da u danu kada ministar Sijarto kaže da Mađarska otvara granice sa Srbijom, kada Micotakis i Borisov govore da će otvoriti granice za građane Srbije i da neće biti potrebni ni testovi ni karantin, a i Srbija otvara granice od 1. juna za Crnu Goru, nelogično je da to ne prate ostale zemlje u regionu", rekao je Dačić
 Dodao je i da Srbija nije dobila od Crne Gore zvanično tu odluku.

Odluka da se crnogorskoj aviokompaniji Montenegroerlajns ne dozvoli sletanje na beogradski aerodrom, naveo je Dačić, odluka je civilnih vazduhoplovnih vlasti Srbija i nije politička niti mera reciprociteta.

"Er Srbija je tražila pre Montenegroerlajnsa dozvolu za letove za Podgoricu i Tivat, nije je još dobila. Odlika civilnih vazduhoplovnih vlasti se isključivo bavi pitanjima avio prevoza i položaja našeg avio prevoznika koji mora da ima ravnopravan položaj sa njima", dodao je.
 
(Izvor: Večernje novosti)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Policijski čas je na snazi. Uprkos zabrani kretanja od 15.00h mnogi su se zatekli na ulicama. Policija legitimiše i piše prijave. U skladu sa  najnovijim merama koje je juče donela Vlada Srbije u borbi protiv epidemije covid-a 19, zabranjeno kretanje vikendom posle 15 sati.

Policija je danas u Budvi bacila suzavac, nakon što je građanima koji su opkolili stanicu policije izdato upozorenje da se raziđu. Policija je bacila suzavac i u sportski centar u kome su deca trenirala. Uhapšeno je predsednik opštine i nekoliko odbornika SNP i DF-a. Oko 17 časova, policija je razbila sve grupe demonstranata.

U Španiji danas po prvi put od marta nije zabeležen nijedan smrtni slučaj od posledica Kovid-19.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone