Glas Javnosti

DA LI SU HIJALURONSKI FILERI BEZBEDNI: Sve više ŽENA poseže za ovim ESTETSKOM TRETMANOM!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Hijaluronski fileri mogu pomoći umornom licu da vrati svoju svežinu, kao i koži volumen i potpuno su bezbedni za korišćenje.

Mnogim ljudima  prva asocijacija na hijaluronske filere jesu ogromne, neskladno urađene usne. Ali fileri su danas hijaluronski, za razliku od nekadašnjih silikonskih. Hijaluron je prirodan i već se nalazi u našem telu u sastavu elastičnih i kolagenskih vlakana. Kao i vlaknaste proteine, kolagen i elastin, i hijaluron gubimo sa godinama pod uticajem enzima koji postoji u telu i razlaže naš prirodni hijaluron.

 

Pri starenju koža gubi volumen, mišići se opuštaju, pa se time čini da lice pada.  Mogu da se koriste u svrhu podizanja lica, kao i za popunjavanje usana, korigovanje različitih nepravilnosti i asimetrije na licu.

 

 Dobra strana ovih tretmana je što oporavak kratko traje, a neželjenih dejstava skoro i da nema. Ponekad se javljaju otoci i modrice neposredno posle intervencije, ali oni brzo prolaze. Što je ženama najvažnije, rezultati su odmah vidljivi.

Vrlo je bitno ne preterati, pa je jedna od večitih dilema žena koje posežu za filerima koliko ih treba ugraditi. Postoje fileri različite gustine i dužine trajanja. Jasna granica koliko je filera dovoljno ne postoji.  Kod ovih tretmana lako je korigovati količinu filera posle dve nedelje. Bitno je da korekcija ne bude vidljiva i da deluje kao da je lice odmorno i osveženo.

Fileri traju šest do devet meseci zavisno od količine i vrste, ali i mimike. Što se više koriste mišići lica, to se fileri brže razgrađuju.

 

 

(Glas javnosti/Žena Blic.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR