Glas Javnosti

Čuvajte se, ko ide u Tursku: Od danas maske obavezne, ko ne nosi kazna 500 evra

Vesti
Autor: Glas javnosti

Na gotovo pola teritorije Turske od danas su obavezne zaštitne maske. Među provincijama u kojima su pravila uvedana, jesu i one gde se nalaze popularna letovališta.

Maske su sada obavezne u 47 od 81 turske provincije. U saopštenju se ističe da će maske biti nošene na svim javnim mestima. Kazna za kršenje ovog pravila iznosi 3.150 turskih lira (oko 48.000 dinara).

Među provincijama u kojima se bez maske ne može izaći na ulicu su i mnoge koje se nalaze na primorju. U njima su smeštena neka od najpopularnijih letovališta koja i Srbi rado posećuju.

Make su obavezne u provinciji Ajdinj u kojoj se nalazi Kušadasi, kao i u provinciji Mugla u kojoj su smeštena letovališta Side, Bodrum i Marmaris.

Turske vlasti saopštile su da su zaštitne maske obavezne i u tri najveća grada radi suzbijanja širenja virusa korona zbog velikog rasta broja zaraženih nakon ublažavanja blokada.

Guverneri Istanbula, Ankare i Burse objavili su da su maske obavezne u skladu sa preporukama naučnog saveta.

U Turskoj je povećan broj zaraženih nakon što je administracija od početka juna odobrila otvaranje kafića, restorana, teretana, parkova, plaža i muzeja, a ukinut je međugradski putnički saobraćaj i zabrana izlaska za starije i mlađe osobe, navodi Srna.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR