Glas Javnosti

Crnogorski režim ima plan da pošalje kriminalce da izazivaju nerede u Beogradu?!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Proteklih dana, izveštavajući o nasilnim protestima i neredima u Beogradu, brojni mediji su ukazali na uticaj stranog faktora, bilo direktnim angažovanjem inostranih obaveštajnih službi u raspirivanju protesta i nereda, bilo korišćenjem domaće agenture.

Tako smo mogli da se upoznamo sa identitetom četvorice stranih državljana koji su bili umešani u izazivanje nereda, a iako za sada nije objavljen njegov identitet, direktor srpske Policije Vladimir Rebić je saopštio da je prilikom poslednjih nereda među izgrednicima uhapšen i jedan državljanin Crne Gore, koji je bio opremljen šlemom. Inače, podsećanja radi, pojedini mediji su prethodnih dana najavljivali mogućnost da će nekoliko desetina crnogorskih državljana, pripadnika kriminalnih krugova, pokušati da preko teritorije KiM, alternativnim putnim pravcima, pređu u centralnu Srbiju, odakle bi se potom zaputili u Beograd, kako bi uzeli učešće u izazivanju nereda.

Međutim, da to nije samo puka spekulacija potvrđuju nam saznanja krugova bliskih vladajućoj crnogorskoj Demokratskoj partiji socijalista (DPS), koji su zatražili da ne otkrivamo njihov identitet. Prema ovim saznanjima, plan za upućivanje većeg broja crnogorskih kriminalaca u cilju izazivanja nereda i destabilizacije prilika u Srbiji zaista postoji, i u njegovo osmišljavanje i realizaciju uključene su crnogorske bezbednosne strukture. Naime, nedavno prikupljena saznanja su ukazivala na namere crnogorskog režima da, u cilju suzbijanja auto-litija kao koncepta protesta protiv nakaradnog tzv. Zakona o slobodi veroispovesti i otimanja vekovnih svetinja Srpske pravoslavne crkve (SPC), a potencijalno i drugih skupova u organizaciji SPC u narednom periodu, upotrebi deo kriminalnih struktura, budući da se suočava sa sve većim odbijanjem pripadnika policije i vojske da učestvuju u nasilju nad sopstvenim narodom.

Za sprovođenje ovog paklenog plana zadužen je pomoćnik direktora Uprave policije (UP) Crne Gore i nekadašnji visoki funkcioner Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Zoran Lazović, poznat po vezama u crnogorskim kriminalnim krugovima, koji je za grupu kriminalaca u prethodnom periodu organizovao dodatnu fizičku obuku i obuku u rukovanju vatrenim oružjem na poligonima na više lokacija u Crnoj Gori. U tome je imao svesrdnu pomoć i podršku svog dugogodišnjeg najbližeg saradnika u ANB Duška Golubovića, sada takođe zaposlenog u UP, ni manje ni više, u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Ipak, imajući u vidu da su, usled mera propisanih zbog pogoršane epidemiološke situacije, protestni skupovi, litije i molebani za odbranu svetinja SPC na neko vreme obustavljeni, crnogorski režim se suočio sa činjenicom da sveže obučene kriminalce i batinaše neće imati gde da iskoristi. U tom smislu, izbijanje nasilnih protesta i nereda u Beogradu je dočekao “kao poručene”, i to iz barem nekoliko razloga.

Naime, autokratski vlastodršci u Podgorici su pokušaje destabilizacije situacije u Srbiji doživeli kao svojevrsnu relaksaciju, nakon što je pažnja međunarodne zajednice mesecima bila uperena ka njima i nedemokratskim i anticivilizacijskim sredstvima kojima se služe u cilju opstanka na vlasti, poput hapšenja crkvenih velikodostojnika. Osim toga, u vrhu crnogorskog režima procenjeno je da bi doprinos pokušaju nasilnog svrgavanja legalno i legitimno izabranih vlasti Srbije bilo moguće iskoristiti kao veoma pozitivnu stavku pred vodećim zapadnim centrima moći. Najzad, crnogorski režim je nerede u Srbiji shvatio kao još jednu dobru priliku za “izvoz” sopstvenih kriminalaca, kojima je prethodno pružio svu potrebnu obuku za izazivanje fizičkog nasilja.

Na taj način, pomenutim kriminalnim krugovima omogućen je kvalitetan “izduvni ventil”, kako ne bi uludo traćili vreme u Crnoj Gori, i ko zna, pošto su čudni putevi kriminalne rabote, možda u perspektivi došli u sukob i sa nekim od predstavnika tamošnjeg režima.

Na osnovu svega iznetog, evidentno je da umešanost crnogorskog režima, bezbednosnih struktura i kriminalnih krugova u izazivanje nereda u Srbiji nije samo prazna priča. Zbog toga nam ne preostaje ništa drugo osim da se uzdamo u sposobnost srpskih organa bezbednosti da će ove i slične pokušaje destabilizacije Srbije iz inostranstva umeti da na vreme uoče, prepoznaju i spreče.

(Izvor: Nacionalist)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR