Glas Javnosti

Црногорци условили евакуацију руских држављана

Vesti
Autor: Спутњик

Црна Гора условила је извођење држављана Русије из земље због корона вируса са извођењем истим авионима њихових држављана из Русије, изјавио је за Спутњик дипломатски извор.

Према његовим речима, „све је спремно“. „Али проблем није у нама, већ у Црној Гори“, рекао је извор.

Саговорник агенције додао је да је руска амбасада у потпуности спремна и да су сви документи припремљени. „Они су повезали дозволу за полетање руских авиона по руске држављане са извођењем истим авионима црногорских држављана из Русије“, објаснио је извор.

Он је додао да грађани Црне Горе „нису систематизовани, односно да су то и студенти, и туристи и радници“. „Треба их прикупити, а тиме не би требало да се бави руска страна, већ црногорска“, прецизирао је извор.

Према његовим речима, такође се поставља и питање плаћања.

Црногорске власти обуставиле су међународни авио-саобраћај збоg корона вируса. Компаније „Победа“ и „С7“ саопштиле су да чекају дозволу власти те земље да изведу држављане Русије. Авио-компанија „Аерофлот“ затражила је у уторак помоћ руске Савезне агенције за ваздушни саобраћај и руског Министарства спољних послова како би се ово питање што је пре решило.

Портпаролка Савезне агенције за ваздушни саобраћај „Росавијација“ изјавила је за Спутњик да Савезна агенција за ваздушни саобраћај и Министарство спољних послова Русије предузимају мере за добијање одговарајућих дозвола од ваздухопловних власти Црне Горе. Извор близак ваздухопловним властима Русије раније је саоопштио да је црногорска влада тражила да се за дозволу за евакуацију Руса из земље без карте превезе 50 црногорских држављана из Москве у Тиват.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR