Glas Javnosti

Sveti Stefan: Jedini zaključani grad na svetu, ali meštanima je dosta

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Sa protesta ispred grada – hotela Sveti Stefan, meštani su zatražili od nadležnih otvaranje ovog turističkog bisera do 1. maja ili će u suprotnom radikalizovati proteste.

Meštani su nadležnima dali rok da, ako grad – hotel ne bude otvoren za turiste najkasnije do 15. juna, Vlada raskine ugovor sa zakupcem, kompanijom Adrijatik propertiz.

Kako prenosi lokalni portal Primorski, meštani su poručili da neće dozvoliti da Sveti Stefan i dalje bude jedini zaključani grad na svetu. Protest meštana je simbolično počeo juče, 24. marta u pet do 12 sati. 

– Nismo se okupili ovde danas ni da bi dočekali, ni otpratili goste sa Svetog Stefana, jer ovde gostiju nema već duže vreme, a ne nazire se ni momenat kada će ih uopšte biti. Okupili smo se da konstatujemo nešto što cela Crna Gora ne vidi, ili bolje rečeno, ne želi da vidi. A to je da je Sveti Stefan zapušten, zatvoren, unižen i da mu se svaki dan urušava ugled koji je gradio decenijama – kazao je na protestu Nikola Rađenović, član Saveta MZ Sveti Stefan.


Rađenović ističe da su se, simbolično u 5 do 12, okupili ispred kapije Svetog Stefana, kako bi Vladi i nadležnima u Crnoj Gori i zakupci poručili da Sveti Stefan otvore, da počne da radi u punom kapacitetu, u skladu sa zakonom i potpisanim ugovorom.

– To znači da sve staze na zakupljenoj teritoriji budu dostupne i slobodne za sve, kako je predviđeno ugovorom. To podrazumeva stazu iznad Kraljičine plaže, rivu, ulazak u Svet Stefan u režimu kako je predviđeno samim ugovorom. Ukazujemo da ovaj prostor ne sme biti poligon za izradu stanova i prodaju nekretnina i da se ovde može obavljati samo turizam. Dajemo rok do 1. maja da dođe do otvaranja Hotela Sveti Stefan. Ako Hotel ne otvore do 1. maja, jasno nam je da nemaju volju i želju da ga ikad otvore – naveo je Rađenović.

Ako, poručio je, do raskida ugovora ne dođe do 15. juna, „jasno je da je država okrenula leđa i da je Sveti Stefan ne interesuje“, naveo je Rađenović.

Glas javnost/B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR