Glas Javnosti

Crna Gora i dalje ne diže rampu državljanima Srbije, nešto im nejasno

Vesti
Autor: Glas javnosti

Institut za javno zdravlje ažurirao je listu zemalja čiji državljani mogu da uđu u Crnu Goru, a na njoj i dalje nema Srbije.

Iz Instituta su saopštili da je prilikom ažuriranja liste posebna pažnja bila posvećena značaju prekogranične saradnje i otvaranju granice sa Srbijom, s obzirom na dobrosusedske odnose, kao i na brojne i razvijene privatne, porodične i ekonomske odnose dve države.

- Na odluku da se Srbija još ne uvrsti na listu uticala je, pre svega, nejasna situacija sa epidemiološkim podacima, odluka zdravstvenih institucija Srbije da se više hiljada inficiranih uklone sa spiska zaraženih jednim aktom, povećanje broja obolelih poslednjih dana, a samim tim i izvesno pogoršanje epidemiološke situacije, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je poseban problem predstavljao izostanak odgovora na blagovremeni i profesionalni upit Instituta za javno zdravlje odgovarajućim institucijama u Srbiji, čiji je cilj bio razmena epidemioloških podatka i otklanjanje svih nedoumica. Iz Instituta ukazuju da je to bio jedini mogući i ispravan put za popuštanje mera i ispunjavanje interesa obe strane.

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR