Carinici sprečili milionske malverzacije s naftom na Dunavu

carina dunav

Izvor: Uprava carina

Carinici su u dva navrata, u saradnji sa policijom, sprečili malverzacije sa pogonskim gorivom na brodu „Sveti Filip i Jakov“, koji plovi pod slovačkom zastavom u vlasništvu domaće kompanije. Na njemu je najpre otkriven manjak, a potom višak nafte, u ukupnoj količini od gotovo 120.000 litara.

Prvi put, 22. aprila, prilikom vanredne kontrole u luci Bogojevo, tri dana nakon što je pomenuti brod ušao u našu zemlju, utvrđeno je da u njegovim pogonskim tankovima nedostaje preko 67.000 litara nafte, koja je zamenjena vodom.

Tada je protiv zapovednika broda i brodske kompanije pokrenut prekršajni postupak zbog izuzimanja robe ispod carinskog nazora.

Narednog puta, 18. maja, prilikom izlazne revizije ovog broda, carinici u Velikom Gradištu pronašli su višak od 50.000 litara nafte, za koju brodska posada nije imala ikakvu propratnu dokumataciju, dokaze o poreklu, niti objašnjenje kako se to pogonsko gorivo našlo u brodskim tankovima.

Ceo slučaj u dalju nadležnost preuzeće istražni organi i tužilaštvo, jer se malverzacijama i preprodajom goriva na crnom tržištu nanosi milionska šteta državnom budžetu.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Милош Биковић проговорио је о свом животу, а с обзиром на то да је миљеник жена, открио је и да ли има девојку

Trejsi Njuel izjavila je da trenutno ne postoji konsenzus u tom vojnom savezu o pristupanju Kosova jer je to, kako je navela, osetljivo pitanje za neke od saveznika.

Чешка од данас због претње новог корона вируса обуставља летове у Јужну Кореју и на север Италије у Милано, Венецију и Болоњу, док ће Светски куп у бијатлону у Новом Месту над Моравом бити одржан али без публике, одлучио је Савет за безбедност Чешке.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone