Glas Javnosti
posta

Brutalnost policije u jednoj noći: Pendrečenje mladića dok sede na klupi, kerovima i konjima na građane i oko sedamdeset bačenih suzavaca (VIDEO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Posle višečasovnih sukoba policije i građana, masovnija okupljanja u centru Beograda su rabijena, na ulicama grada se može videti nekolicina građana koji prolaze pored raspoređenih policijskih patrola na više lokacija u gradu.

Prema rečima reportera koji su uživo prenosili dešavanja u prestonici bačeno je više od sedamdeset suzavaca na okupljene građane, koji su se u više navrata vraćali na plato ispred skupštine.

U više navrata policija je nasrtala na demonstrante i uz prekomernu upotrebu sile premlaćivala pojedine građane.

Policija je krenula bornim kolima, konjicom, suzavcem, kerovima i pendrecima da rasteruje demonstrante iz Bulevara kralja Aleksandra koji su napravili barijeru od kontejnera.

Na društvenoj mreži Tviter objavljen je snimak kako policija brutalno prebija mladiće koji sede na klupi u Pionirskom parku.

 

Policija je krenula bornim kolima, konjicom, suzavcem, kerovima i pendrecima da rasteruje demonstrante iz Bulevara kralja Aleksandra koji su napravili barijeru od kontejnera.

U akciji su učestvovali i policajci u civilu, a pojedine scene hapšenja ubrzo su osvanule na društvenim mrežama, posebno one kad policajac kolenom klekne na vrat uhapšenog ili mu patikom pritisne glavu dok privedeni leži na zemlji sa rukama na leđima.

Međutim, uhapšeni osim što su mu glavu pritisli patikom doživeo je još jedno malteretiranje od strane policajaca u civilu. Tako se na snimku televizije N1 vidi kako policajac se saginje da veže pertlu i tom prilikom rukom po glavi udara privedenog.

Ove snimljene scene su mnogo asocirale na policijsku brutalnost u SAD zbog čega je došlo do krvavih nemira širom Amerike.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR