Glas Javnosti

Број заражених корона вирусом у Италији повећан 45 одсто

Vesti
Autor: beta.rs/foto:Pixabay

Број људи заражених корона вирусом у Италији повећан је 45 одсто, објавиле су данас власти, а болест је први пут потврђена у још три региона, Тоскани, Сицилији и Лигурији.

Италијански званичници су саопштили да је у тој земљи од болести Ковид-19, изазване корона вирусом, умрло 11 људи, четири више него јуче, и да су потврђена 322 случаја заразе, што је 100 више него претходног дана.

Све особе које су умрле биле су старије од 80 година и имале су и друга обољења, рекли су званичници.

Већина заражених налази се на северу Италије, у регионима Ломбардија и Венето. У региону Сицилија потврђена су три случаја заразе, у Тоскани два, а у Лигурији један.

Аустрија, Швајцарска и Хрватска данас су објавиле прве потврђене случајеве заразе, а сви ти људи недавно су путовали у Италију.

Хотел на Канарским острвима, шпанској територији код афричке обале, стављен је у карантин пошто је у њему пар са севера Италије који је позитивно тестиран на корона вирус.

Италијански премијер Ђузепе Конте бранио је данас мере које је Италија предузела на сузбијању епидемије, али је признао да "забрињава" раст броја оболелих, највећи у једној земљи изван Азије.

"Наравно, не могу да кажем да нисам забринут јер не желим да неко помисли да потцењујемо ову ситуацију. Али верујемо да ће мере које смо применили имати сузбијајући ефекат наредних дана", рекао је Конте.

У Ломбардији и Венету, најтеже погођеним регионима, затворене су школе, музеји и позоришта, а неки градови стављени су у карантин.

Италија још није утврдила извор епидемије.

Од корона вируса који се појавио у Кини до сада је оболело више од 80.000 људи, од којих је умрло више од 2.700. Највећи број оболелих и умрлих је у Кини.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR