Брнабић: Тестирамо систем за наставу од куће

Ana-Brnabic

Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је да је у току тестирање система за наставу од куће, који треба да буде спреман уколико струка каже да школе треба да се затворе због новог коронавируса.

Ана Брнабић је за телевизију Пинк рекла да је рано јутрос имала састанак са министром просвете Младеном Шарчевићем и његовим тимом, на којем је било речи о томе да се крене у тестирање система учења на даљину и отклоне евентуалне сметње.

"Ми од 2017. године радимо на увођењу дигиталних наставних садржаја, дигиталних уџбеника и учионица у све школе у Србији. Кренућемо у тестирање да видимо како систем функционише и да отклонимо све евентуалне сметње", рекла је Брнабић.

Нагласила је да је важно да систем буде спреман, уколико струка каже да треба да се затворе школе, да се настава настави путем дигиталних наставних садржаја.

"Тестираћемо, спремни смо, али прво слушамо струку", навела је Ана Брнабић и истакла да се неће доносити политичке одлуке, већ само мере које струка препору

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Nastava od 1. septembra će se odvijati u kombinovanom modelu zbog pandemije virusa korona. Đaci će manje vremena provoditi u školi nego uobičajeno.

Кина се од епицентра вируса корона претвара у једно од тренутно најбезбеднијих места на свету.

Više studija upozorilo nas je da je koronavirus izuzetno zarazan, da najduže opstaje na čvrstim površinama, da opasnost vreba i danima nakon što je neko zaražen dodirnuo kvaku, na primer. Međutim, prvi rezultati eksperimenta u Hajnsbergu pokazuju suprotno.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета