Glas Javnosti

Branioci Amfilohija: Tužilac Boričić na saslušanju ponižavao mitropolita

Vesti
Autor: Glas javnosti

Branioci mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija podneli su Tužilačkom savetu pritužbu na postupanje osnovnog državnog tužioca iz Podgorice Nikole Boričića, zbog 'njegovog neprofesionalnog ponašanja prilikom saslušanja Amfilohija'.

Kako je saopšteno iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), Boričić nije prisustvovao saslušanju. Advokati Dragan Šoć i Božo Milonjić zahtevaju od Tužilačkog saveta da po ovoj pritužbi pokrene postupak ocene rada i utvrđivanja odgovornosti Boričića i da ih obavesti o ishodu postupka.

Podnosioci pritužbe su rekli da je Amfilohije sa davanjem izjave počeo u 12 časova i da je za oko pola sata odgovorio na sva pitanja koja mu je postavio policijski službenik. Oni smatraju da su sva naknadna pitanja Boričića bila besmislena, jer je, kako su naveli, u slobodnom kazivanju Amfilohije na njih prethodno odgovorio, što se jasno utvrđuje iz Zapisnika o saslušanju.

- Smatramo da je takvo ponašanje Boričića, koji nije našao za shodno da dođe na saslušanje, a ni da se odaziva na pozive policijskog službenika, bilo usmereno ka iscrpljivanju Amfilohija, koji se nalazi u 83. godini života, navodi se u pritužbi.

Šoć i Milonjić smatraju da je takvo postupanje i ponašanje Boričića suprotno Zakoniku o krivičnom postupku kojom je izričito propisano da se moraju poštovati ličnost i dostojanstvo građanina od koga se prikupljaju obaveštenja u policiji.

- Evidentno je i za nas kao branioce nesumnjivo da je ponašanje Boričića bilo neprofesionalno, moralno nedopustivo i namerno usmereno na fizičko iscrpljivanje i na ponižavanje Amfilohija, jer sve što je bilo predmet njegovog saslušanja moglo je i moralo biti završeno za najviše jedan i po sat, zaključili su Šoć i Milonjić, prenosi RTCG.

(Izvor: Danas)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR