Glas Javnosti

Брачни пар лекара из КЦ Крагујевац крив за смрт пацијента: Поднете кривичне пријаве, а они побегли у Црну Гору

Vesti
Autor: ikragujevac.com/Foto:Pixabay

Несавесни - Др М.М. и др С.Л., бивши радници КЦ Крагујевац, сумњиче се да су прошле године током операције Крагујевчанину ставили медицински уређај ком је истекао рок још пре девет година

Крагујевачка полиција је, по налогу Основног тужилаштва, поднела кривичне пријаве против двоје бивших лекара из Клиничког центра Крагујевац, др М.М. и његове невенчане супруге др С.Л., због сумње да су починили кривично дело несавесног пружања лекарске помоћи.

Добили отказ

Како сазнајемо, сумња се да су њих двоје прошле године, док су били запослени у КЦ на одељењу неурорадиологије, пацијенту из Крагујевца уградили стент коме је рок трајања истекао још 2010. године.

- Стент је медицински уређај у виду металне опруге или цевасте жице којим лекари проширују сужени крвни суд и тако омогућавају да се срце или неки други орган поново храни крвљу. У овом случају се не ради о стенту за срце, већ о стенту за крвни суд у мозгу, пошто су др М.М. и др С.Л. неурорадиолози за крвне судове мозга - објашњава наш извор.

Према речима нашег саговорника, против брачног пара је КЦ Крагујевац у пролеће поднео чак три кривичне пријаве и тада су и отпуштени из ове здравствене установе.

- Лекари се у тим пријавама терете за издавање лажних докумената и несавесно лечење. Поред тога, КЦК је против њих поднео и кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву за организовани криминал у Краљеву због сумње да су проневерили четири милиона динара - каже наш извор и додаје да је тужилаштво покренуло истрагу.

- Међутим, ови лекари тренутно су недоступни српским судским органима јер се налазе у иностранству - додаје саговорник Курира.

Развијају нове методе

Како каже наш извор, др М.М. и његова супруга С.Л. тренутно се налазе у Црној Гори.

- Доктори М.М. И С.Л. од средине септембра 2019. године раде у Клиничком центру у Подгорици, а с колегама из Црне Горе развијају нове методе, пре свега тромбектомију код пацијената са акутним инфарктом мозга - каже извор.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR