Glas Javnosti

BEZ PROBLEMA U HRVATSKU: Na Batrovcima prohodno

Vesti
Autor: Glas javnosti

Na prelazu Batrovci/Bajakovo građani Srbije bez problema ulaze u Hrvatsku, ako imaju pozivno pismo, bilo kakav dokaz svrhe boravka u toj zemlji ili za tranzit, osim ukoliko idu u BiH - za šta nisu potrebni nikakvi podaci, uverila se ekipa Tanjuga na graničnom prelazu sa hrvatske strane.

Graničari kažu da nema problema i da se poštuju sva pravila pod kojim je građanima Srbije i drugih zemalja dozvoljeno da uđu u Hrvatsku ili da kroz nju samo prođu. 
 
Hrvatska je otvorila granicu za građane Srbije i putnicima se više ne određuje obavezna izolacija od 14 dana. Na ovom prelazu nema gužve i sve se odvija redovno, osim što je potrebno pokazati neophodnu dokumentaciju. Nema merenja temperature.
 
Građani navode da u Hrvatsku putuju iz raznih razloga, a posebno su se otvaranju hrvatske granice obradovali građani iz delova BiH, kojima je mnogo brže kada putuju kroz Hrvatsku.
 
"Putujem iz Srbije za Nemačku, gde živim. Samo mi je u Nemačkoj potreban negativan test na koronu koji nije stariji od 24 sata", rekao je jedan državljanin Srbije, sa automobilom nemačkih registarskih oznaka, dodajući da je u Srbiju došao iz poslovnih razloga.
 
Nikola Atanasijević iz okoline Požarevca, koji vozi pogrebno vozilo, kaže da ide za Italiju i da će samo proći kroz Hrvatsku. Dodaje da treba da doveze pokojnika iz Italije u Hrvatsku i da je ta oblast regulisana posebnim propisima, tako da je mogao da ide kroz Hrvatsku i dok su za ostale građane granice bile zatvorene.
 
Marko iz Srbije ide na hrvatsko primorje, gde će tokom leta raditi u ugostiteljstvu, kao i da ima potrebnu radnu dozvolu: "Nadamo se da će zaživeti sezona, sada kada je otvorena granica".
 
Milkica iz Banjaluke navodi da sad može mnogo brže da stigne iz Beograda do tog grada. Dodaje da je za BiH moglo da se prolazi kroz Hrvatsku još od ponedeljka popodne, kao i da nema gužvi sa obe strane graničnog prelaza između Srbije i Hrvatske.
 
Beograđanin koji se vraća iz jednog mesta kod Šibenika kaže da je ušao u Hrvatsku pre nego što je uveden karantin i da sada ide za Beograd, te da u Hrvatskoj ima rodbinske i prijateljske veze, kao i kuću koju je išao da obiđe.
 
"Obišao sam svoju kuću zbog letovanja, ako bude moglo da se ide. Tamo ima oko 30 do 40 odsto turista", navodi.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR