Glas Javnosti

Beograd u sredu otvara pijace: U kupovinu od 7h

Vesti
Autor: Glas Javnosti

Sve beogradske pijace, osim onih koje su zatvorenog tipa - Palilulske i Starog Merkatora, biće otvorene od srede, 22. aprila u sedam sati, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

-Vlada Srbije danas je odlučila da je dozvoljeno da rade pijace. Beograd je uvek spreman i potrebna su nam 24 sata da pripremimo pijace za rad tako da će beogradske pijace raditi od srede od 7 do 15 sati svaki dan, izuzev u danima kada je policijski čas- rekao je Vesić,  navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Što se tiče pijaca zatvorenog tipa poput Palilulske i Starog Merkatora, one će početi s radom od ponedeljka, 27. aprila.

Grad Beograd će, kako se navodi,  propisati mere zaštite na pijacama.

-Na pijacu će moći da uđe tačno određen broj ljudi i prodavci i kupci moraju da imaju zaštitne maske, tezge će biti zaštićene folijom pa neće biti direktnog kontakta prodavca i kupca, sprovodiće se dezinfekcija na početku i na kraju radnog dana- pojasnio je Vesić i pozvao kupce i prodavce da poštuju te mere zaštite.

Otvaranje pijaca je, kako je rekao, veoma važno jer je tako sačuvan posao za hiljade poljoprivrednika na teritoriji Beograda.

-Za razliku od onih koji proizvode industrijske proizvode koji mogu da stoje u magacinu i da čekaju kupca, to je nemoguće kada je reč o poljoprivrednim proizvodima. Zato je bilo važno da pijace počnu da rade, naravno kada su se stekli epidemiološki uslovi- rekao je Vesić.

Naveo je da su poljoprivrednici dali veliki doprinos zajedničkoj borbi protiv epidemije i dodao da im je Beograd na tome zahvalan.

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR