Glas Javnosti

Za moderne moreplovce ALISA U ZEMLJI ČUDA

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Šarmamtni koncept nazvan Alice, dugačak 98 metara, zameniće dečija čudesa luksuzom i zabavom u formi spektakularne superjahte koja je predstavljena tokom ovogodišnjeg sajma nautike u Monaku

Superjahta je prikladno nazvana po klasiku Luisa Kerola, Alisa u zemlji čuda i pretvara neprocenjivu nostalgiju u prirodnu lepotu. Za sada je reč o konceptu predstavljenom sa fantastičnim renderima, koji nam omogućavaju da se divimo mašti brodogradilišta Lurssen – prenosi luklife.rs.

Na svom IouTube kanalu, brodogradilište je predstavilo ovaj novi brod sa pet paluba, koji menja glavnu palubu sa jedinstvenim rasporedom prostora. Po prvi put, dizajneri su pokušali da u potpunosti iskoriste prednosti prostrane i otvorene vanjske palube sa malim parkom prirode koji obećava brojne zabavne aktivnosti. Ova ideja je potekla iz komentara mnogih vlasnika jahti, koji su izjavili da ne koriste toliko glavni salon.

Dizajner ove kompanije, Jim Robert Slujter, pokušao je potpuno novi raspored prostora, gde se na gornjim palubama nalaze trpezarija i lođe, dok se na krmi nalazi teniski teren. Ispod podignutih paluba nalazi se poluzatvoreni bar sa podijumom za igru.

Bazen nalazi svoje mesto između dve zelene površine, stvorene drvećem i barama. Delimično natkriveni proctor pruža gostima priliku da uživaju u pogledu na bazen koji se nalazi iznad njihovih glava.

Glavna paluba je veoma zen prostor, bez dizel motora koji se koriste za pokretanje broda. Alisa će imati pogonski sistem sa gorivnim ćelijama, koji će koristiti metanol. Iznad paluba će se nalaziti heliodrom i vidikovac, kako renderi sugerišu, dok će sve igračke za vodu i tenderi koji će pratiti ovu jahtu biti električni.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR