Austrija ublažava zabrane uvedene zbog korone

Austrija-pixabay

Austrija želi da od 14. aprila postepeno ublažava ograničenja uvedena zbog pandemije korona virusa, a najpre će biti ponovo otvorene male trgovine, saopštila je danas vlada.

- Cilj nam je ponovo pokretanje u etapama - izjavio je austrijski kancelar Sebastijan Kurc na konferenciji za novinare i pozvao stanovnike da i dalje budu disciplinovani.

Nakon otvaranja malih prodavnica 14. aprila, ostale prodavnice bi trebalo da budu otvorene početkom maja, potom restorani sredinom maja, dok će zabrana masovnih okupljanja ostati na snazi bar do kraja juna.

- Reagovali smo brže i drastičnije“ od ostalih zemalja i „sprečili najgore" - ocenio je austrijski kancelar čija je vlada 15. marta uvela izolaciju i zatvorila sve prodavnice osim onih sa namirnicama.

 

Izvor: Danas

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pored i dalje velikog broja ljudi koji na dnevnom nivou umiru u Italiji od posledica virusa korona, ova zemlja se nalazi u situaciji da oni koji su zdravi više ne mogu da izdrže posledice mera koje je uvela država kako bi sprečila epidemiju.

Analizom "genoma 21" virusa korona, naučnici su otkrili iz kojih zemalja je ova zaraza stigla u Hrvatsku. Prof. dr Oliver Vugrek, kaže da analize ukazuju na to da je zaraza u Hrvatsku prešla iz Italije i Austrije.

Kineski stučnjak Peng Džićijang uveren je da će Srbija za mesec ili dva uspeti da epidemiju koronavirusa stavi pod kontrolu. Kada četiri dana uzastopno budete imali pad novoobolelih, čekaju vas još dva ciklusa od po 14 dana, koliko obično traje inkubacija, znači dodatnih 28 dana opreza. Onda možete da odahnete, rekao je on.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone